Buna ziua,
Am o nelămurire daca se poate. Am raportat recent la poliție furtul căruțului copilului. Polițistul a analizat camerele de supraveghere si nu a putut identifica pe nimeni asa ca am depus cerere la dosar pentru renunțare urmărire. După ceva vreme am primit citație de la judecătorie in care IPJ cere renunțarea la urmărire. Nelamurirea mea este de ce am parte in acest proces de INTIMAT si nu parte vătămată?
As dori o explicație mai amănunțită decat definitia juridică de calitate de intimat într-un proces penal.
Multumesc
Un intimat este orice persoană despre care se bănuiește că a comis o infracțiune și față de care se depune un dosar penal. În calitate de intimat, această persoană poate fi acuzată sau nevinovată, dar este supusă anchetei judiciare și poate sfârși prin a fi judecată de către un tribunal.Intimații sunt mai des cunoscuți sub denumirea de suspecți, persoane suspectate că ar fi comis o infracțiune și despre care autoritățile judiciare au motive suficiente să creadă că sunt vinovați. Dacă un intimat este găsit vinovat de către instanță, el poate fi condamnat la una dintre măsurile disciplinare prevăzute de lege.