Bună seara. Am cumpărat un imobil in anul 2016. Vânzătorul imobilului se află în divorț. Soția lui a cerut o expertiza imobiliară a imobilului. Vânzătorul a primit o înștiințare pentru efectuarea expertizei. Am luat legătura cu expertul, care nu avea la cunoștință faptul că pârâtul (vânzătorul) nu mai este proprietarul imobilului. Mi a cerut un CF din care să reiasă că eu și soția suntem proprietarii imobilului. Totodată dorește să fac o declarație că nu sunt de acord și nu i permit să se facă expertiza. Menționez faptul că înștiințarea pentru expertiză este pe numele fostului proprietar. Sunt obligat să dau declarația? Mulțumesc
Din cate am înțeles, noi , proprietarii imobilului nu vom primi nicio notificare. Ea va fi trimisă părților din procesul de divorț. Noi putem foarte bine, mă gândesc, să încuiem casa și să ne vedem de atribuțiile noastre la locul de muncă..
Expertul nu are competenta, sa foloseasca legal, forta.
Codul de procedura civila mentioneaza:
-Art. 335 (5) In mod exceptional, cand aflarea adevarului in cauza este indisolubil legata de efectuarea probei cu expertiza tehnica, instanta va autoriza folosirea fortei publice in scopul efectuarii expertizei, prin incheiere executorie pronuntata in camera de consiliu, dupa ascultarea partilor.
Ar trebui sa consultati un avocat, legat de permiterea accesului expertului in locuinta dvs.
Dna judecătoare a spus că va folosi forța. Ciudat este că numele nostru, al noilor proprietari nu apare pe convocatorul expertului. Noi nu avem nicio obligație scrisă din care să reiasă faptul că trebuie să fie prezenți! Mulțumesc
Dna. judecatoare a afirmat in sedinta, la termenul de judecata, ca va folosi forta ? De unde stiti, ati fost in sedinta ?
Nu apareti pe convocatorul expertului deoarece nu sunteti parte in proces.
A avut o discuție cu avocații celor două părți înaintea începerii ședinței, în care a spus acest lucru, eu la recomandarea avocatului celui care a mi a vândut imobilul am participat la ședința că spectator. Mi a spus instanța direct mie acest lucru!