avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cm

as dori sa stiu daca actualul angajator are acces la informatii despre locurile de munca precedente,sau daca exista un site care poate fi accesat si de persoane fizice.multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:19, 9 Februarie 2010
din cate stiu eu nu exista asa ceva.
daca actualul angajator face cercetari asupra situatiei dvs precedente s-ar putea sa aiba probleme legale.asta se cheama violarea intimitatii,si cred ca nu dvs va dati acordul.
mai corect ar fi sa va intrebe daca vrea sa stie ceva sau sa va ceara recomandari de la fostii angajatori.
Poate cere informatii de la vechii angajatori.
Codul muncii art.29 (4) Angajatorul poate cere informaţii în legătură cu persoana care solicită angajarea de la foştii săi angajatori, dar numai cu privire la funcţiile îndeplinite şi la durata angajării şi numai cu încunoştinţarea prealabilă a celui în cauză.
Daca aveti carte de munca in acel act sunt trecute (banuiesc) locurile (societatile) unde dvs. ati lucrat.
Nu este o ilegalitate verificarea locurilor de munca precedente, mai ales daca ati prezentat un CV si in acel inscris ati enumerat societatile unde ati activat.
Angajatorul doar verifica, probabil, informatiile furnizate de dvs.
Nu exista un site cu asemenea informatii dar posibil in viitor, daca se vor elimina cartile de munca iar continutul acestora va fi "prelucrat electronic", sa existe o asemenea baza de date.Cine o va gestiona si cine va avea acces la asemenea informatii, nu pot sa va spun in acest moment, nu stiu.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)
Informatiile din cartea de munca ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Am tot citit pe diferite site-uri despre cum se vor pastra de acum inainte informatiile din vechea carte de munca si cum vor avea acces la ele ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica veridicitatea datelor dintr un cv baiazid baiazid Buna, in cadrul firmei mele s a eliberat un post de coordonator echipa agenti de vanzari. In urma anunturilor postate pe site-urile de profil am primit ce sa ... (vezi toată discuția)