avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am și eu niste nelămuriri. Am o fetiță ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am și eu niste nelămuriri. Am o fetiță de 8 ani ...

Buna seara! Am și eu niste nelămuriri. Am o fetiță de 8 ani ,care nu a fost recunoscută de către tatăl ei, cetățean italian. Vreau să știu, dacă de aici din Romania , as putea merge la un avocat , și dacă ar exista o rezolvare . As vrea sa l oblig să recunoască copilul. Mulțumesc ptr eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 10 Noiembrie 2024
Actiunea in stabilirea paternitatii
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
TEODORESCU C. SIMINA-IOANA-AVOCAT COLABORATOR, Avocat
Puteți deschide proces împotriva tatalui, solicitând ca instanta de judecata sa stabileasca paternitatea fata de aceasta, sa exercitati în continuare autoritatea părintească in mod exclusiv asupra ei iar tatăl sa va achite 25% din veniturile sale pensie de întreținere pentru copil.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.
As mai vrea sa știu dacă am vreo șansă să rezolv ceva deschizând proces de aici din Romania, și dacă îl obligă cineva sa vina in Romania pentru testul de paternitate. Oricum luni urmează să mă întâlnesc cu un avocat.

Avocat Neagu Elena a scris:

Puteți deschide proces împotriva tatalui, solicitând ca instanta de judecata sa stabileasca paternitatea fata de aceasta, sa exercitati în continuare autoritatea părintească in mod exclusiv asupra ei iar tatăl sa va achite 25% din veniturile sale pensie de întreținere pentru copil.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.

Testul , daca ar fi sa îl facă, il poate face la el în tara prin comisie rogatorie.
Ca instanta sa il oblige sa facă test, trebuie sa divediti ca ati avut o relație în perioada preconcepție, poze impreuna, etc.
Dacă nu se va duce sa facă test, nu insemna ca nu va putea fi stabilita paternitatea.
Va fi un proces de durata, cu distanta mare între termene tocmai pt ca e in strainatate.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate Serbanflory Serbanflory Buna seara Dupa o relatie de 2 ani am ramas insarcinata cind i am vorbit de acest lucru ma parasit spunindumi chiar ca copilul nu este al lui ceea ce nu este ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor mariamari100 mariamari100 Buna seara!Numele meu este Maria,am 17 ani si o fetita de 6 luni care este dintr-o relatie de concubinaj care a durat 1 an si jumatate.Eu nu mai tin absolut ... (vezi toată discuția)
Obligatie test paternitate. Acnaib22 Acnaib22 Daca tatal copilului cere testul de paternitate in instanta se poate ca mama sa refuze paternitatea ? (TATAL NU ESTE PE CERTIFICATUL DE NASTERE) Daca este ... (vezi toată discuția)