avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract cu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract cu avocat

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie:

Pentru situatiile in care am contract cu un avocat pentru a ma reprezenta in Instanta, iar, in timpul derularii contractului, apar diferente de opinii intre client si avocat, respectiv avocatul nu doreste, refuza, sa efectueze anumite demersuri (de ex.caz concret: l-am rugat pe dl.avocat sa solicitam expertiza psihiatrica pt partea adversa, dar acesta nu doreste sa faca acest lucru, de asemenea, intr-o alta situatie, am rugat o d-na avocat sa completam cu cateva detalii Intampinarea, la fel, nu a dorit acest lucru, desi era important de punctat acele evenimente), astfel eu, nefiind sustinuta de propriul avocat, ma aflu in situatia sa trebuiasca sa anulez contractul - astfel, sunt indreptatita sa solicit o parte din banii platiti, avand in vedere ca nu mai are loc reprezentarea la proces?

Daca, da, cum trebuie procedat? unde ma adresez pt restituire? la Barou?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
Catalina2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalina2000 , utilizator 09:06, 14 Noiembrie 2024
Bineînțeles că av nu a fost de acord cu ceea ce doriți dvs pt ca din punct de vedere juridic sunt aberații care nu exista în procedura.Nu exista nici un temei legalnpt ceea ce cereți dvs pt cs altfel părțile s ar sicana la nesfârșit în procese punandu și la îndoială sănătatea psihica.Av trebuia sa fie ferm ,sa va explice aceste lucruri și gata.Bineinteles ca puteti rezilia contractul dar despre restituire parțială a onorariului e greu de crezut ca o sa obțineți dacă av a fost prezent la termene,v a redactat acțiunea sau întâmpinarea dacă sunteți parata ,a studiat dosarul etcetc.In functiecde suma achitata ca onorariu puteți discuta amiabil sau în caz contrar va puteti adresa unde doriți dvs dar șansele sunt discutabile.Daca av va incasa banii și nu presta munca pt care a fost plătit era alta situație..
Buna ziua,

Nu cunoasteti situatia si totusi indrazniti sa catalogati cererea mea drept "aberatii" - am crezut ca se subintelege ca sunt situatii grave care s-au intamplat din moment ce ceri o expertiza psihiatrica. Nu cred ca se apuca nimeni sa ceara astfel de expertize fara sa aiba documente, intamplari, fapte. Nu am considerat ca tb sa expun situatia, deoarece intrebarea era legata de alt subiect.
Mai mult, altul este motivul pt care avocatul nu vrea sa ceara expertiza: acesta motiveaza ca daca intr-adevar expertiza nu iese ok pt parat, atunci "scapa" de pedeapsa penala. Doar ca tot avocatul mi-a spus ca pedeapsa penala va fi "o amenda" . Pai nu e mai bine sa aflu concret situatia psihica a persoanei decat o amenda care oricum se "sterge" dupa 1 an de zile?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Catalina2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor calificat anca negruta anca negruta o persoana incadrata la omor calificat care in urma expertizei psihiatrice a fost declarata cu discernamant, poate fi declarata in urma unei contra- expertize ... (vezi toată discuția)
Partaj mocutzy27 mocutzy27 o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face Ralu3097 Ralu3097 Am fost data in judecata de o companie de telefonie mobila pentru neplata.Abonamentul a fost facut in februarie 2017. Ce pot sa fac ?Suma este enorma .Cum să ... (vezi toată discuția)