avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am depus o cerere pentru amnistitia fiscală la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am depus o cerere pentru amnistitia fiscală la primărie

Am depus o cerere pentru amnistitia fiscală la primărie conform ordonanței din Septembrie, fiind persoană fizică. Din păcate eu am rămas fără loc de muncă din Septembrie 2023 iar soțul meu a rămas și el fără loc de muncă din iunie. Iar răspunsul de la primărie a fost: veți platii datoria către primărie fără penalități. Fiecare primărie hotărăște cum aplică legea? Nu se aplică 50% din valoare fiind sub 5000lei? Mulțumesc anticipat pentru sfaturi
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Foitos , utilizator 18:38, 7 Noiembrie 2024
Buna ziua

OUG 107/2024 se aplica pentru restantele la bugetul de stat. Pentru acestea intr-adevar beneficiati de reducerea cu 50% a datoriei principale daca aceasta este mai mica de 5000 lei precum si de anularea dobanzilor si penalitatilor.

Pt restantele la bugetul local, conditiile sunt stabilite de fiecare consiliu local in parte. Deci da, fiecare consiliu local decide daca si cum va acorda aceasta facilitate pentru restantele la bugetul local.
Mulțumesc frumos

BogdanGri a scris:

Buna ziua

OUG 107/2024 se aplica pentru restantele la bugetul de stat. Pentru acestea intr-adevar beneficiati de reducerea cu 50% a datoriei principale daca aceasta este mai mica de 5000 lei precum si de anularea dobanzilor si penalitatilor.

Pt restantele la bugetul local, conditiile sunt stabilite de fiecare consiliu local in parte. Deci da, fiecare consiliu local decide daca si cum va acorda aceasta facilitate pentru restantele la bugetul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua amnistia fiscala 2024 se aplica și pentru debitul ... Madalina Sora Madalina Sora Buna ziua Amnistitia fiscala 2024 se aplica și pentru debitul dintr-o hotarare judecatoreasca civila ? Aveți mai jos răspunsul instantei ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiezi de oug107/2024 privind anularea dobanzilor si a penalitatilor? cincora cincora Am o datorie la primaria deva in urma unor lucrari la bloc{izolarebloc}. Pot sa beneficiezi de oug107/2024 privind anularea dobanzilor si a penalitatilor? Cum ... (vezi toată discuția)
Oug 107/2024 se anuleaza taxele locale? niculina pictorita niculina pictorita conform OUG 107/2024 se anuleaza taxele locale in procent de 50% sau doar accesoriile ? (vezi toată discuția)