Buna ziua,
Sotia mea este in concediu de cresterea copilului.As dori sa trec eu pentru ca am venitul mai mare.Cum se procedeaza si cum imi este calculata indemnizatia la un venit net de aprox 1900 ron lunar.Va multumesc anticipat.
Sotia fece cerere pentru incetarea CIC si reluarea activitatii, dv faceti cerere de intrare in CIC.
Indemnizatie lunara este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
luati legatura cu directia de asistenta sociala, sotia va da o declaratie notariala din care sa rezulte ca este de acord ca dvs.sa beneficiati de indemnizatia parentala, iar dvs.mergeti la inspectorul de personal la locul de munca, care va ajuta sa va faceti dosarul.
Indemnizatie lunara este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, anterioare datei nasterii copilului.
Actele se depun la primaria de domiciliu, de la angajator e nevoie de anexa 4 cu veniturile realizate pe 12 luni inainte de data nasterii copilului si copie de pe cererea prin care se solicita aprobarea intrarii in cic vizata de angajator cu mentiunea pt conformitate cu originalul .
Important e sa fi avut venit mai mare in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Sotia dvs depune o cerere de revenire din CIC la servici si apoi depune dosarul de incetare a platii indemnizatiei la serviciul alocatii.
Dvs depuneti o cerere de suspendare a CIM si intrare in CIC cu aceeasi data cu care sotia revine din CIC si apoi depuneti un dosar similar cu cel depus initial de sotie, care contine si o declaratie de la sotie conform careia nu beneficiaza de indemnizatie.
Se iau in calcul toate veniturile dvs profesionale avute in cele 12 luni premergatoare nasterii. Veti primi 85% din media acestor venituri nete, minim 600Ron, maxim 4.000Ron.