avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am un proces cu o firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am un proces cu o firma

am dat un teren in arenda unei firme ,si aceasta nu mi-a platit arenda din 2003 ,am deschis proces cu aceasta si nu stiu ce valoare ,a penalitatilor de intarziere la plata sa- i cer ?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 15:21, 17 Noiembrie 2006
daca nu e stipulat nimic in contract, cf art. 1088 cod civ daunele interese sunt egale cu dobanda legala.
dobanda legala sau reactualizarea la indicele de inflatie, iti trebuie o expertiza
Odata cu promovarea actiunii trebuia sa ceri dobanda legala care se calculeaza cf.OG nr.9/2000.Dobanda legala este dobanda de referinta a BNR .
poate si executorul s faca actualiazarea pretului, in acea etapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi bancare=dobanda de referinta bnr?? xm xm Prin dobanzi bancare se intelege dobanda legala, dobanda de referinta a BNR? Se pot cere printr-un contract comercial atat penalitati cat si dobanda legala? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala / dobanda penalizatoare in procesul civil? seldom seldom Buna ziua, Am de recuperat 40.000 euro din anul 2008 de la tatal meu care m-a dat afara din casa. Desi nu a recunoscut niciodata ca a primit acesti bani de ... (vezi toată discuția)
Cumul dobanda legala cu actualizarea creantei ionu roman ionu roman Este posibil intr-un litigiu civil ca dobanda legala sa fie cumulata cu actualizarea creantei, in conditiile in care ART. 1088 din CC civil ,, La obligaţiile ... (vezi toată discuția)