avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am un proces cu o firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am un proces cu o firma

am dat un teren in arenda unei firme ,si aceasta nu mi-a platit arenda din 2003 ,am deschis proces cu aceasta si nu stiu ce valoare ,a penalitatilor de intarziere la plata sa- i cer ?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 15:21, 17 Noiembrie 2006
daca nu e stipulat nimic in contract, cf art. 1088 cod civ daunele interese sunt egale cu dobanda legala.
dobanda legala sau reactualizarea la indicele de inflatie, iti trebuie o expertiza
Odata cu promovarea actiunii trebuia sa ceri dobanda legala care se calculeaza cf.OG nr.9/2000.Dobanda legala este dobanda de referinta a BNR .
poate si executorul s faca actualiazarea pretului, in acea etapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi bancare=dobanda de referinta bnr?? xm xm Prin dobanzi bancare se intelege dobanda legala, dobanda de referinta a BNR? Se pot cere printr-un contract comercial atat penalitati cat si dobanda legala? (vezi toată discuția)
Cumul dobanda legala cu actualizarea creantei ionu roman ionu roman Este posibil intr-un litigiu civil ca dobanda legala sa fie cumulata cu actualizarea creantei, in conditiile in care ART. 1088 din CC civil ,, La obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Se poate percepe dobanda la dobanda in comercial? athahualpa athahualpa in cazul in care s-au acordat daune-interese ca urmare a rezilierii unui contract din culpa uneia dintre parti,chiar daca nu este stipulat in contractul ... (vezi toată discuția)