avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dotare agent de securitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dotare agent de securitate

Buna seara. Am si eu o nelamurire, am vazut ca in anumite cluburi de noapte ,agentii de securitate sunt dotati cu bastoane telescopice, pe care le poarta la vedere. Este legal ca acestia sa detina astfel de echipament?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Secarica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 11 Noiembrie 2024
Angajatorii sunt obligați să doteze personalul de pază și gardă de corp cu uniformă, însemne distinctive și, după caz, echipament de protecție, pe care acesta le poartă numai în timpul executării serviciului.

În raport cu importanța și natura obiectivelor, bunurilor și valorilor păzite, cu avizul poliției sau al jandarmeriei, după caz, personalul de pază sau gardă de corp poate fi dotat cu arme de foc, bastoane de cauciuc sau tomfe, pulverizatoare iritant-lacrimogene de capacitate mică și alte mijloace de apărare, autorizate prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Spor de 25% calin cristiana calin cristiana Sporul de 25% pentru functionarii publici pentru ce se acorda? Obligativitatea portului tinutei{uniformei} la Politiile Locale are vreo legatura cu acest spor ... (vezi toată discuția)
Echipament individual de protectie ivanvintilica ivanvintilica Uniforma si incaltamintea unui agent de securitate, sunt considerate la un loc, echipament individual de protectie conform legii 319/2016 ? Daca este asa, ... (vezi toată discuția)