avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM in perioada de proba. Pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM in perioada de proba. Pot contesta?

Buna seara! Curand am primit o notificare de incetare a contractului de munca in timpul perioadei de proba conform art.31 alin. 3! La o discutie cu angajatorul mi s a spus ca se cauzeaza unor suspiciuni de frauda din anul 2012 cand am mai fost angajatul aceluias angajator. Mentionez faptul ca pentru pozitia actuala am trecut cu succes printr un proces de vetting, eu nu am aplicat pt acest job cu am fost recrutat de ei! Contractul ar urma sa se termine la data de 1.12.2024 dar in acest moment mi au blocat accesul in cladire, mi au solicitat sa returnez laptopul si masina de serviciu si mi au blocat toate beneficiile. Am un temei legal de a contesta aceasta decizie in instanta? A actionat abuziv angajatorul si cu rea credinta? Exista aici un avocat care m ar putea reprezenta in instanta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 16:48, 13 Noiembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata unor despagubiri.
Forumistul nu precizează dacă a primit salariul pentru perioada de până la 01.12.2024. Dacă da, nu văd în ce măsură ar fi fost păgubit. "Beneficiile" despre care spune, au ca scop desfășurarea în bune condițiuni a activității. Că unii confundăm mașina de serviciu, laptopul, telefonul etc. cu bunurile noastre personale, și nu mai beneficiem de ele, nu este un motiv să ne considerăm păgubiți.

Cornel Vasile a scris:

Salariatul poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata unor despagubiri.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , contractul de munca pe perioda de proba se poate denunta unilateral fara motivare .Este necesar sa inapoiati tot ce nu va apartine cu sau fara proces verbal de predare - primire la inceputul contractului . In termeni mai simpli nu ati intrunit toate cerintele fisei postului si are acest drept sa va desfaca contractul de munca pe perioada determinata fara motivare .
citez :

Contractul ar urma sa se termine la data de 1.12.2024 dar in acest moment mi au blocat accesul in cladire, mi au solicitat sa returnez laptopul si masina de serviciu si mi au blocat toate beneficiile. Am un temei legal de a contesta aceasta decizie in instanta?

Nu m-am referit la plata salariilor , ci la contestarea deciziei de incetare si a situatiei ca nu-l mai primeste la munca .... daca continuam cu discutii gen Facebook, probabil se vor sterge mesajele care nu au legatura cu subiectul initial.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara ! Daca ati primit notificare de incetare in timpul perioadei de proba este 99.99% caz inchis.
este desigur, dreptul dumneavoastra sa contestati in instanta, asta nu va poate lua nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere necorespundere profesionala- perioada proba amber_onyx amber_onyx Buna ziua, Sper sa ma ajutati si pe mine . Situatia este urmatoarea: Nu mi s-a dat nici o fisa a postului la angajare. A fost angajata ca director a ... (vezi toată discuția)
Este fireasca decizia administratorului firmei ? Mihai Teodorescu Mihai Teodorescu Buna ziua ! In data de 23 octombrie 2019 administratorul firmei mi-a solicitat deplasarea de unul singur la Iasi la un centru medical pentru a ridica o masa ... (vezi toată discuția)
Poate fi contestata concedierea in perioada de proba? aidu aidu Salariatul concediat in perioada de proba Poate contesta decizia angajatorului, in situatia ca nu e de acord cu motivarea? chiar daca nu e explicit ... (vezi toată discuția)