Bună seară Anul acesta în luna martie a murit mama mea care era moștenitoarea locuinței unde am locuit împreună. După decesul dânsei am deschis succesiunea pentru moștenitoarea rarămasă în urma decesului mamei. Noi suntem 5(cinci)frați, ceilalți frați au renunțat la succesiune în favoarea mea, deci eu am rămas moștenitor. Eu am un copil din prima căsătorie, alți copii nu mai am. As dori sa știu dacă mai trebuie să fac vreun act cu baiatulca după decesul meu să poată fi moștenitorul de drept. Menționez că băiatul poartă numele meu. Vă mulțumesc.
Depinde daca veti fi sau nu casatorita la momentul decesului si depinde de varsta baiatului.
Daca nu v-ati recasatorit sau nu aveti de gand sa o faceti, singurul mostenitor al dvs va fi fiul asa ca nu e nevoie de nici un fel de act suplimentar.
Daca in schimb v-ati recasatorit sau aveti de gand sa o faceti atunci faceti act de donatie fiului (daca e major).
Succesiune
corina_deea
buna ziua
ma numesc mariasi doresc sa inteb ..mama mea sa recasatorit,a rez un baiat dup ani tata vit a murit nu am loc cu ei dar am av adresa la ei
cid tata ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
petean
incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori
in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)
Mostenire donata
Dafina
Buna Ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Tatal meu a murit in 2001.
S-a facut succesiunea la vremea respectiva iar eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)