avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Imi expira cartea de identitate. Domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Imi expira cartea de identitate. Domiciliul copilului ...

Buna ziua,
Imi expira cartea de identitate. Domiciliul copilului e la mine. M-am schimbat de la apartamentul in care stau si ma mut la o alta adresa unde imi voi perfecta si noua carte de identitate cu noua adresa. Trebuie sa modific domiciliul copilului? Copilul are 9 luni si nu are carte de identitate. Trebuie anuntat undeva sau doar imi perfectez noua carte de identitate personala si asta e tot? Mentionez ca nu sunt divortat, iar sotia are cartea de identitate in alta localitate...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:57, 14 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul minor, chiar daca nu are act de identitate, figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor și are domiciliul stabilit la unul dintre părinți, așa cum ați declarat la nașterea lui (chiar dacă poate nu vă aduceți aminte exact ce documente ați completat).
Dacă figurează cu domiciliul comun cu dvs., obligatoriu se va muta la noua adresă. În acest sens, pe cererea de eliberare a cărții de identitate, la rubrica Copii minori (sub 14 ani) veți trece datele de identitate ale copilului și veți atașa copie de pe certificatul acestuia de naștere.
E important acest lucru, pentru că altfel copilul va avea un domiciliu diferit de al părinților, contrar prevederilor Codului Civil.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
georgiana.td, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsul promt... OK, dar am o astfel de intrebare. Inainte sa-mi perfectez cartea de identitate, e posibil sa schimb domiciliul copilului la adresa din cartea de identitate a mamei? Iar mai apoi sa-mi perfectez buletinul la adresa noua? Dace e posibil sa schimb adresa apriori perfectarii, care ar fi pasii de urmat?

Multumesc enorm pentru ajutor!!!
Dacă domiciliul minorului este la dvs. și vreți să îl schimbați la mama, este necesar ca mama să facă o solicitare la evidența persoanei de la locul, său de domiciliu, atașand cartea de identitate și certificatul de naștere al copilului (copii xerox).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte in urma divortului andytes andytes Buna ziua. In primul rand bine v-am gasit. Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)