avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie acoradata mamei pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie acoradata mamei pana la 2 ani

Buna ziua,

Avem acest articol de la dvs foarte interesant. www.avocatnet.ro/articol_624...
La sfarsitul articolului specifica urmatoarele:Pe de altă parte, în situația în care tatăl nu îndeplinește condițiile pentru a intra în concediul de creștere sau familia este monoparentală, mama depune documentele aferente și primește și indemnizația pentru luna tatălui, în același cuantum ca și până atunci.

Am o angajata care are raspuns oficial de la AJPIS, cum ca tatal nu este eligibil de a beneficia de ICC deoarece nu are venituri supuse impozitului in Romania si ca poate ramane in indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

Intrebarea mea este, contractul acesteia in cazul de fata ramane suspendat pana face mama 2 ani nu? Mai trebuie sa faca ceva ea catre angajator?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 14 Noiembrie 2024
Nu trebuie sa mai depuna nimic la angajator.
Mama beneficiază de indemnizație până în ziua când copilul împlinește 2 ani.
Când copilul are 2 ani, ea deja trebuie să se prezinte la lucru.
Luna tatalui este opțională, nu obligatorie. Care tată nu îndeplinește condițiile, rămâne mama cu copilul 24 de luni.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
da, contractul acesteia in cazul de fata ramane suspendat pana face mama 2 an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, O persoana aflata in concediu crestere copil are contractul suspendat pana la data de 26.09.2015 ( data la care copilul implineste 2 ani ). In ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie crestere copil IuliaE IuliaE Buna ziua, Fiica mea implineste 1 an pe 25.04.2013, insa eu mi-am reluat activitatea la locul de munca incepand cu data de 01.04.2013. Prin urmare, am depus o ... (vezi toată discuția)