Se da următoarea speta:
Tata cu doi copii, a dat prin testament fiecăruia 2-3 imobile.Unul din ele, un teren e dat unui copil care si-a ridicat o casa.....autorizația fiind luata tot pe numele tatălui ,dar ridicata de către copilul care are testament pe teren.
Se poate face intabularea pe numele copilului direct ,deși terenul e pe numele tatălui, autorizația pe numele tatălui, în fapt casa e ridicata din banii copilului?
Menționez ca ceilalți doi frați nu au nici o pretenție ca și ei au primit și știe ca fratele a ridicat casa din banii lui.
Întrebarea e ca dacă se face intabularea pe numele tatălui trebuie făcut încă un testament în completarea primului în care sa spuna și casa ridicata pe terenul dat moștenire copilului este tot a lui?
Trebuie dezbătută succesiunea.
Testamentul nu este act de proprietate.
Fiul respectiv își va intabula construcția, în baza certificatului de moștenitor.
Tata trebuia sa dea ce avea de dat, din timpul vieții. Astfel, nu mai era necesara nici dezbaterea moștenirii și situația era clara.
Testamentul este cea mai proasta idee când există copii.
Tatal traieste si acum, eu intreb d.p.d.v legal se poate intabula contructia direct pe numele copilului ( cel care a ridicat constructia) desi terenul si autorizatia a fost luata pe numele tatalui acum 2 ani?(pe teren exista testament lasat copilului).
Intabulare casa
leorot
in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)