avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna. Tatal me au facut un credit in anul aug 2020 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna. Tatal me au facut un credit in anul aug 2020 (mama decedata ...

Buna. Tatal me au facut un credit in anul aug 2020 (mama decedata in acel an). la credit s a atasat automat asigurare. la beneficiar asigurare este trecuta banca si mostenitorii legali ai tatalui. deces din accident /imbolnavire sau piereder involuntara a locului de munca.
In ianuarie 2022 a descoperit un cancer galopant care l a rapus in aprilie.
In mai am transmis toate acte : certificat deces, analize care sa demonstreze ca tumora a a parut in ian 2022. am transmi verbal numele dct de familie ( nu a vrut sa imi dea istoricul medical)
pe 13.11 .2024 a aprut la posta sentita de executare silita pt mine si fratele meu, unde este specificat :executare silita pe debitorii x si y in calitate de mostenitori ai defunctului, carora le revine cota de 1/2 din intreaga masa succesorala , conf certificat mostenitor.
ideea este ca pe 14.11 .2024 am cerut redeschiderea dosarului de analiza a creditului de la metropolitan life, si urmeaza sa facem ocontestatie pt a mai trage de timp sa vedem ce se intampla la reanalizare dosarului de credit de la despagubiri;
ce ar fi de facut pentru a nu plati?
mentionez ca in certificat de mostenitor este trecut a o masina si 2 apartamente. mai este doar un apartam,ent, restul este vandut.
astept o parere.multumim!
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 10:42, 19 Noiembrie 2024
Buna ziua

Depinde de conditiile politei de asigurare. Recititi acea polita si clauzele ei cu atentie.

Nu toate politele acopera integral soldul ramas al creditului si nu in toate situatiile.

Dvs, ca mostenitori, sunteti responsabili de datoria defunctului numai in masura valorii bunurilor primite. Adica daca acea masina plus cele doua apartamente valorau 200.000 EUR, dvs veti fi tinuti responsabili pentru maxim 100.000 EUR fiecare.

Daca ati vandut o parte din patrimoniu si ce a ramas nu poate acoperi datoria, veti raspunde cu patrimoniul propriu pana la maximul valorii primite drept mostenire.

Cel mai bine este sa luati legatura totusi cu un avocat, sa ii prezentati documentele pe care le aveti si sa stabiliti impreuna care e cea mai buna solutie.

Daca s-a incuviintat deja executarea silita e cam deja tarziu, iar trasul de timp cu firma de asigurari nu va ajuta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa fi contactat deja un avocat cu polita aceea. Nu avem cum sa va sfatuim cum sa nu platiti, este ilegal, suntem obligati sa respectam legea. Daca ar fi insa motive legale de a nu achita, asta trebuie gasit in acte, deci mergeti cu asigurarea la un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este suficient ca ati depus la banca dovada ca tatal Dv. a decedat. In calitate de mostenitori legali aveati dreptul si trebuia sa va asigurati ca contractul de credit a fost inchis.
Sentinta s-a pronuntat in urma unui proces in care tatal sau mostenitorii au fost citati. Daca nu ati fost citati puteti formula contestatie in anularea hotararii.
In cadrul contestatiei la executare trebuie sa cereti si suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei.
Separat, si numai dupa ce ati depus contestatia la judecatoria care a pronuntat hotararea si obtineti un certificat de grefa cu numarul dosarului astfel format, trebuie sa faceti cerere de suspendare provizorie a executarii - se judeca in procedura de urgenta cu dare de cautiune care este de 10% din suma contestata si se achita anticipat, recipisa de consemnare se ataseaza la cererea de suspendare provizorie.
Consultati un avocat si angajati unul sa va reprezinte in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea certificatului de mostenitor intr-un proces caprosu caprosu Recent, tatal meu a decedat si, in urma lui au ramas doua procese pe rol. Deoarece nu am realizat dezbaterea succesiunii (o sa dureze ceva timp pana o s-o fac ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)