avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri cota de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri cota de succesiune

Buna ziua,
Eu am cota 25% de succesiune dupa bunicii mei (tatal a decedat in 2008), si sora mea daca nu declara in termen de un an de la moartea ultimului bunic, ea poate pierde dreptul de a mosteni?
Matusa mea detine singura 50%. Daca sora-mea nu declara nimic, atunci eu voi ajunge singura la 50%?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela_ruta@yahoo.com , utilizator 22:28, 17 Noiembrie 2024
Buna ziua, depinde daca sora a acceptat tacit mostenirea. Daca nu a acceptat in termen nici expres nici tacit atunci cota acesteia se imparte intre ceilalti mostenitori proportional cu cotele lor, nu va revine dvs intreaga cota a surorii.
multumesc
Buna ziua,

Sora poate ca a acceptat tacit succesiunea, prin acte prin care lasa sa se intrevada vointa de a mosteni.

Spre exemplu, aceasta a preluat bunurile succesorale, a achitat impozitele si taxele, a instrainat bunurile.
Da, a semnat la notar și a plătit impozit anual

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Sora poate ca a acceptat tacit succesiunea, prin acte prin care lasa sa se intrevada vointa de a mosteni.

Spre exemplu, aceasta a preluat bunurile succesorale, a achitat impozitele si taxele, a instrainat bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie eec eec Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie ce solutii ar fi pentru ca un apartament care era al bunicii mele din partea tatal meu decedat in iunie 2014 .Bunica ... (vezi toată discuția)
Partaj cu sora Utilizator B Utilizator B Partaj cu sora. Buna ziua! Am probleme cu sora mea care nu a facut nimic pentru parintii nostri. Eu su sora mea locuim in strainatate dar de banii de ... (vezi toată discuția)
In conformitate cu prevederile art. 1100 cod civil se elibereaza ... Popval Popval In conformitate cu prevederile art. 1100 Cod Civil se elibereaza o Declaratie de acceptare a succesiunii . In termen de un an de la decces. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)