avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Conform ultimilor reglementari, este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Conform ultimilor reglementari, este obligatoriu sa ...

Buna ziua.

Conform ultimilor reglementari, este obligatoriu sa fac succesiune dupa moartea parintilor. Acum locuiesc in casa lor si nu as dori sa fac succesiune decat daca trebuie neaparat.

Exista o obligativitate in a face succesiune sau nu.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:34, 18 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
INu exista noi reglementari iar succesiunea dintotdeauna este recomandat sa fie făcută.Practic dacă nu dezbateti o succesiune pt a face economie probabil la câteva mii de lei valoarea taxelor notariale înseamnă ca o sa pasati aceasta problema generației viitoare,cu costuri mai mari,bătaie de cap mai mare etc.Nu o sa fiți proprietar, nu o sa puteți imtabula în CF bunurile imobile din masa succesorala etc.Daca mai sunt și alți moștenitori ai defunctului/defunctei vanpot actiona în judecata pt dezbatere succesiune,ieșire indiviziune etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune faraon faraon suntem 5 frati in viata ,iar o alta sora doar ce a decedat.nu are copii si nici sot.avea un apartament proprietate personala.ce trebuie sa facem acum? (vezi toată discuția)
Succesiune costy69 costy69 TATAL MEU A DECEDAT DE CURAND ,AS DORII SA STIU DACA ESTE OBLIGATORIE DEZBATEREA SUCCESIUNII.UN ANGAJAT DE LA PRIMARIE IMI SPUNE CA TREBUIE DEZBATUTA ... (vezi toată discuția)