Conform ultimilor reglementari, este obligatoriu sa fac succesiune dupa moartea parintilor. Acum locuiesc in casa lor si nu as dori sa fac succesiune decat daca trebuie neaparat.
Exista o obligativitate in a face succesiune sau nu.
INu exista noi reglementari iar succesiunea dintotdeauna este recomandat sa fie făcută.Practic dacă nu dezbateti o succesiune pt a face economie probabil la câteva mii de lei valoarea taxelor notariale înseamnă ca o sa pasati aceasta problema generației viitoare,cu costuri mai mari,bătaie de cap mai mare etc.Nu o sa fiți proprietar, nu o sa puteți imtabula în CF bunurile imobile din masa succesorala etc.Daca mai sunt și alți moștenitori ai defunctului/defunctei vanpot actiona în judecata pt dezbatere succesiune,ieșire indiviziune etc.
Succesiune
pepike
Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune
faraon
suntem 5 frati in viata ,iar o alta sora doar ce a decedat.nu are copii si nici sot.avea un apartament proprietate personala.ce trebuie sa facem acum? (vezi toată discuția)
Succesiune
costy69
TATAL MEU A DECEDAT DE CURAND ,AS DORII SA STIU DACA ESTE OBLIGATORIE DEZBATEREA SUCCESIUNII.UN ANGAJAT DE LA PRIMARIE IMI SPUNE CA TREBUIE DEZBATUTA ... (vezi toată discuția)