avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cum ar putea o persoana sa inscrie o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cum ar putea o persoana sa inscrie o notificare in ...

Buna ziua! Cum ar putea o persoana sa inscrie o notificare in cartea funciara a casei parintesti pentru asi proteja rezerva succesorala in asa fel ca parintii ei care sunt batrani peste 85 ani si cu 2 atacuri cerebrale mama si care sunt foarte usor influientabili, sa nu poata vinde casa la alta sora care i-a instigat si influientat impotriva mea pentru a pune mana pe casa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:52, 18 Noiembrie 2024
Buna ziua

Nu se poate face asa ceva.

Codul Civil spune in art. 956 ca "sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă". O mostenire se deschide la data decesului persoanei respective.

Deci nu puteti "rezerva" nimic atat timp cat parintii sunt in viata.

Daca insa aflati de anumite actiuni facute de sora dvs pe care le suspectati ca fiind ilegale, puteti bineinteles sa le contenstati, chiar daca parintii dvs sunt inca in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită denisa.f denisa.f Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata ... (vezi toată discuția)
Hartie notariala Botez Marius Botez Marius Buna ziua, mama mea, mi-a donat la notar un apartament. As vrea sa ii dau surorii mele o parte din valoarea apartamentului. Exista o hartie notariala unde sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie proprie raspundere - se poate revoca/retrage? milupul milupul Buna ziua. Poate persoana care a dat o declaratie pe propria raspundere de renuntare la dreptul de a invoca actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive sa ... (vezi toată discuția)