avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In luna februarie am inchiriat un apartament pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ...

In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct.
Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe fratele lui fara sa ma anunte. Acesta a facut in casa un dezastru. Am anuntat ca vreau sa imi vad locuinta si ma tinut 2 ore in fata blocului. Chemasem pe cineva sa sparga incuietoarea sa vad ce se intampla. Intr-un final ma suna si a spus ca dormea si ca nu a auzit. Asta dupa ce vecinul de deasupra a auzit bataile in usa. Am intrat in casa, a chemat politia cum ca am intrat peste el si am facut scandal. Am primit amenda (in casa mea).
Le-am trimis notificare sa plece. M-au amenintat ca pleaca doar cu ordin judecatoresc. Intr-un final am reusit sa ii conving sa se mute. Dar surpriza cand am ajuns iar mi-a chemat politia spunand ca o sa primesc amenda. Politia a venit a constat ca contractul e in regula si ca trebuie sa plece. Le-am cerut cheile. Numai ca surpriza politistul a spus ca nu sunt obligati sa imi dea cheile si fratele chiriasului (el mi-a predat apart,) a plecat cu cheile de la apart si cu cheia de la uscatorie.
A procedat corect politistul?
Chiriasul nu trebuia sa imi dea cheile inapoi?
Acesta mi-a distrus mobilierul, masina de spalat, a plecat cu tacamurile si vesela din casa.
Cel mai recent răspuns: sowietycu , utilizator 08:08, 21 Noiembrie 2024
Era fratele chiriasului care sa spus ca avea dreptul sa stea ca sunt frati. Eu nu am stiut de existenta acestui frate. Am trecut ca nu are voie sa subinchirieze si daca intarzie plata chiriei trebuie sa pleci. Dar au trecut la amenintari ca ii dau afara doar cu ordin judecatoresc. Am cerut garantie o chirie. Nu acopera pagubele si utilitatile neplatite.
Nu inteleg cum de politisyul a spus ca nu e obligat sa imi dea cheile inapoi. Acum el are cheia sa intre in casa scarii cand pofteste si are cheie de la uscatorie. Ialele de la usa apart le-am schimbat.
Foarte corect ce ați scris utilizatorul
hhs . ABSOLUT tot ceea ce se întâmplă între d-voastră și un chiriaș (și asta este valabil pentru toți proștii și toate proastele care fac un contract de închiriere și au mereu belele de nu poate să le mai scoată din impas) în urma unei neînțelegeri, are la bază prevederi ale contractului. Mai pe înțelesul d-voastră dacă în contract nu ați specificat că în cazul unui incendiu produs la d-voastră în casă de un chiriaș să zicem, nu ați specificat în contract că plata să fie făcută de chiriaș, atunci d-voastră ca proprietar al casei sunteți bun de plată, chiar dacă nu a fost vina d-voastră ci a chiriașului. Deci cu alte cuvinte, la încheierea unui contract între un proprietar al casei și un chiriaș, ABSOLUT tot ceea ce sa scris acolo la încheierea contractului, în urma unei neînțelegeri are la bază ceea ce sa scris în contract.
Contractul de închiriere reprezintă un acord legal care detaliază drepturile și obligațiile ambelor părți. În cazul unei neînțelegeri, indiferent cât de neașteptată sau neprevăzută ar părea situația (cum ar fi un incendiu sau alte neînțelegeri), contractul va fi documentul de referință pentru a stabili responsabilitățile.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
sowietycu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)