avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicarea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicarea dreptului de proprietate

buna ziua! strabunicul meu era de origine germana iar imediat dupa al 2-lea razboi a ramas in SUA!lasand in romanai 2 fice (surori gemene)despre care fusese instintat ca au murit! in anii 58-59.(scz ca nu stiu exact) a aflat ca traiesc si sunt casatorite si au copii!le-a facut chemare acolo impreuna cu sotii si copii..insa neputand fi onorata din cauza sistemului comunis,.le-a trimis o suma importanta de bani(de care nu stiu nici pana in ziua de azi decat simpul fapt ca a fost trimisa)date despre strabunic nu am..
decat un nume.si . statul in care a louit.el murind subit.!m-ar interesa sa stiu sau daca cineva ma poate ajuta cu informatie privind demersurile .primordiale care ar trebui facute . pt . a revendica..proprietatea..si si societatea comerciala p care o detinea pana sa moara!(asta in cazul in care mai pot revendica ceva) va multumesc pt .. ajutor si scuze pt exprimarea dificila. :(e binevenit orice sfat din partea cuiva care doreste sa ma ajute)
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:03, 10 Februarie 2010
buna ziua .
strabunicul dvs. avea cetatenie americana la data decesului iar bunurile la care faceti referire se afla in SUA ? personal cred ca ar trebui sa mergeti la consulat si sa cereti informatii, despre cum ati putea intra in posesia acelor bunuri.
sau poate cineva de pe acest forum cunoaste legislatia notariala a americanilor =D>
Din pacate, actiunea dvs. este tardiva:
- pentru recuperarea imobilelor nationalizate in perioada 1945-1990 (in care s-ar incadra casele si societatea despre care vorbiti) a existat legea 10/2001 cu termen de depunere a cererilor demult depasit (exista si o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romanei prin care se specifica ca inadmisibila actiunea in instata a persoanelor care nu au formulat mai intai cerere in baza legii 10/2001);
- pentru terenuri agricole, ultima zi de depunere a cerrerilor a fost 30.11.2005, in baza legii 247/2005. De asemenea, actiunile in revendicare direct in instanta, fara a fi depus cerere mai intai pe legea speciala, cam sunt respinse ca nefondate.
Sincer, imi pare rau!
Numai bine.
sincer . imi pare si mie rau daca e asa..,pt ca nu am facut demersurile necesare .. atunci cand ar fi trebuit sau cand era permis!insa.. poate dv ati inteles ca e vb de o revendicare a .. proprietatii din Romania ,eu ma refeream la . proprietatea din FLORIDA(acolo unde a trait pana in ultimul moment strabunicul meu) .m-as bucura daca . dv ati fi inteles gresit .. speta..si v-ati fi referit la cazul in care ar fi fost proprietatea in Romania!.daca nu...toata parerea de rau pt mine:( mai ales.. in situatia in care tokmai mi-ati lamurit si o alta . dilema .relativ similara .. cu niste posibile revendicari sub aceeasi motivatie.si aspect.. din partea .. bunicii(fica strabunicului mai sus amintit).. care se aflau in BISTRITA-NASAUD)vai de mine:) ce inseamna sa ai un parinte dezinteresat: care sa nu faca demersurile atunci cand trebuie:((orikum multumesc pt sfat. si scz d deranj
OOps...scuzele mele:D Intr-adevar, m-am referit la Romania. Pentru Florida... banuiesc ca veti primi un raspuns doar daca unul din colegii de pe forum cunoaste legea americana...daca nu, va trebui sa va adresati unui avocat de acolo.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat in florida- nu stim cum sa ne descurcam in aceasta situatie lutyan77 lutyan77 buna ziua.as dori sa aflu ce demersuri sa facem in privinta socrului meu care a decedat anul trecut in 22 decembrie in FLORIDA,el fiind cetatean Roman si ... (vezi toată discuția)
Mama si matusa mea au un apartament in timisoara. amandoua au ... Calmate18 Calmate18 Mama si matusa mea au un apartament in Timisoara. Amandoua au murit in Statul Florida,USA. O avocata din Timisoara mi-a scos CF si imi spune ca succesiunea se ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)