avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZURILE NU SE MAI SFARSESC...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZURILE NU SE MAI SFARSESC...

Buna ziua,sotia este in preaviz 20 de zile,fara a lucra.In perioada care a lucrat vanzatoare avea programul de la 8 la 22,a doua zi libera,iau fost socotite zilele de sambata si duminica la concediu,inclusiv.A fost chemata la firma pt ultimul salariu dar i sa spus ca inainte de a vedea plicul cu bani trebuie sa semneze un act care suna asa: daca vrei salariul completeaza si semneaza ca ai fost platita,ore splim.concediu. si ca nu mai ai nici o pretentie de la aceasta societate .Nu a semnat asa ceva ce putem face,mentionez ca patronul este avocat,marea majoritate au semnat.Au mai fost facute demersuri la ITM in trecut dar nimic, ce putem face?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2024
Adrian Alexandru76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 21 Noiembrie 2024
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului.
ITM-ul nu va putea obliga angajatorul să facă ceva, ci doar să-l amendeze că nu face. Obligația de face ceva nu veți obține decât în justiție. Așa că eu vă recomand să-i trimiteți angajatorului o notificare, la registratură, dacă are, sau prin poștă cu scrisoare cu confirmare de primire, în care vă precizați pretențiile cu specificația în final că, dacă nu dă curs cererii în 30 de zile vă veți adresa justiției.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorii din sectorul privat nu au obligatia legala sa raspunda in termen de 30 de zile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)
Seful meu ma arde la salariu dragonu89 dragonu89 Buna ziua,pana acum cateva luni eram multumit la locul de munca,de curand (4luni) sunt \\"ars\\" la salariu,adica la luna iunie 2015 cu un salariu de incadrare ... (vezi toată discuția)
Patronii au modificat declarațiile scrise de angajați pe formularul-standard dat de itm. ce se întâmplă dacă ulterior sunt reclamați pentru asta? FREDU FIN FREDU FIN Buna, intr o firma vine un control ITM, patronii firmei completeaza declaratia data de angajat -formularul standard si pe aceasta apare 2 scrisuri 1. ce ... (vezi toată discuția)