avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Mama, singura proprietara a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Mama, singura proprietara a unui apartament, a decedat. ...

Buna ziua!
Mama, singura proprietara a unui apartament, a decedat. Suntem 4 frati ramasi ca mostenitori. Doi dintre noi au datorii. Unul are la fisc si la o banca, iar celalalt are la o alta banca. As dori sa stiu, daca facem succesiunea si fiecare dintre noi vom avea 1/4 proprietate asupra apartamentului, statul sau bancile pot valorifica apartamentul pentru a executa datoriile? Sau, in cazul in care unul dintre fratii care are datorii achita celorlalti cotele parte asupra apartamentului, apartamentul poate fi vandut de creditor pentru a recupera datoria? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:40, 20 Noiembrie 2024
Buna ziua

1. da. cotele fratilor care au datorii pot fi executate silit de banci sau alti creditori. Insa numai cotele lor.
2. da. acel frate va avea o cota-parte mai mare (sau chiar tot apartamentul). cota-lui parte (sau apartamentul integral daca il detine 100%) va putea fi executat silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara venituri si bunuri sad2897 sad2897 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, s-a ajuns la executare silita. Momentan nu am venituri, nu lucrez. Apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)