avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociat, angajat și administrator locuiește într-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociat, angajat și administrator locuiește într-un imobil al firmei

Bună ziua!
Dacă administratorul, care este asociat unic și angajat al societății și dorește să locuiască într-un imobil proprietate a societății, cum trebuie procedat pentru a fi corect și legal?
Menționez că este vorba de o cladire cu 3 apartamente, 2 dintre ele au fost în regim hotelier, iar acum se dorește închirierea pe termen lung, iar el dorește să locuiască în al 3-lea.
Menționez că buletinul îl are pe o localitate vecină, nu în orașul în care e sediul firmei. Poate fi considerată locuință de serviciu în acest caz, fiind și angajat? Sau trebuie considerat drept în natură, sau închiriat către el prin contract de închiriere?
Vă rog să îmi spuneți și implicațiile fiscale pentru răspunsul dat, și m-ar ajuta mult și niște articole din lege pentru a avea justificare în caz de vreun control ulterior.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Folosirea apartamentului in regim de inchiriere hoteliera alexmanul alexmanul Buna ziua, ma intereseaza, daca mai puteti ajuta cu aceasta informatie, daca ste nevoie de acordul vecinilor din imediata apropiere pentru inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă aș închiria un imobil, aș putea, la rândul ... Ducu Flo Ducu Flo Buna ziua! Dacă aș închiria un imobil, aș putea, la rândul meu, să-l inchiriez unei alte persoane ( ex: in regim hotelier)? Am văzut că se practică ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)