avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare oaspeti nepoftiti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare oaspeti nepoftiti

Buna ziua, matusa mea a primit in casa parintilor ei un cuplu de nemti din Germania acum aproape 6 ani Conditiile ei au fost sa intretina casa, acoperisul si curtea, fara chirie. Ei au facut modificari nedorite prin casa (inclusiv au daramat o mica cladire de lemne de langa, au construit terasa), in sensul ca nu au cerut permisiunea inainte, si matusa mea nu ar fi fost de acord. Plus au pus-o sa scoata mobila din casa si sa o arunce ca sa aiba ei loc cu ale lor. De 2 ani matusa s-a hotarat sa vanda casa, si le-a spus sa-i faca o oferta. Sub varii motive (actele nu erau inca actualizate, dar s-ar fi actualizat la notar) inca nu au inaintat nicio oferta. Curtea este total neingrijita fiidca ei vor caprioare in curte si deja e pericol de serparie in curtea lor, nu au investit in modernizarea casei deloc.
Care ar fi procedura legala de evacuare (acum matusa nu mai doreste sa le vanda casa deoarece au avut ceva scandaluri cu vecinii) ?
Repet, nu a fost semnat niciun act intre ei.
Cel mai recent răspuns: Andrada Anghel-Banciu , Avocat 08:55, 21 Noiembrie 2024
Bună ziua!
Un prim pas consta în comunicarea unei notificări, prin care se solicita ocupanților sa evacueze imobilului în termen de 5 zile socotite de la comunicarea notificării. In cazul în care nu dau curs solicitării, va fi sesizata instanta de judecata cu o acțiune în evacuare.
În perioada 1 decembrie - 1 martie a anului următor pot fi evacuate doar persoanele care ocupa locuința în mod abuziv, pe cai de fapt, fără niciun titlu, sau cele care pun în pericol relațiile de conviețuire sau tulbura în mod grav liniștea publica.
Multumesc pentru raspunsul prompt
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
Ronasawa, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Comunicarea daca este facuta scrisa pe hartie sau pe mesaje telefonice, este destul ca dovada de notificare pentru instanta de judecata? Am senzatia ca nu vor evacua nici dupa o luna.

Andrada Anghel-Banciu a scris:

Bună ziua!
Un prim pas consta în comunicarea unei notificări, prin care se solicita ocupanților sa evacueze imobilului în termen de 5 zile socotite de la comunicarea notificării. In cazul în care nu dau curs solicitării, va fi sesizata instanta de judecata cu o acțiune în evacuare.
În perioada 1 decembrie - 1 martie a anului următor pot fi evacuate doar persoanele care ocupa locuința în mod abuziv, pe cai de fapt, fără niciun titlu, sau cele care pun în pericol relațiile de conviețuire sau tulbura în mod grav liniștea publica.

Notificarea se va transmite intr-o modalitate care sa asigure dovada comunicării și a conținutului comunicării.
Așadar, optați pentru notificare în format scris (pe hartie) comunicată prin intermediul unui executor judecătoresc sau prin intermediul serviciilor postale (scrisoare recomandata cu conținut declarat și confirmare de primire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in urma decesului ambilor parinti, dupa dezbaterea ... lcaval lcaval Buna ziua. In urma decesului ambilor parinti, dupa dezbaterea succesiunii, am mostenit casa acestora aflata intr-o comuna din judetul Ialomita. Neavand ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)