avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua.M-am angajat la o firma unde pe contractul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua.M-am angajat la o firma unde pe contractul de munca ...

Bună ziua.M-am angajat la o firma unde pe contractul de munca am 21 de zile de odihna.Lucrez de 3 luni aici.
Astazi mi sa zis ca în loc de 5 zile de concediu cât ar trebuii sa iau îmi da doar 2 deoarece ca și program eu lucrez 12 ore pe zi ,2 cu 2.
Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza concediu de odihna la acest program și dacă este ok de zilele care ei vor sa mi le dea.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:47, 20 Noiembrie 2024
21 : 12 = 1, 75 ..1,75 x 3 = 5,25 ..aveti dreptul la 5 zile lucratoare de concediu.
Și este normal sa imi bage 2 zile de concediu în 1 singura la program de 12 ore?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

21 : 12 = 1, 75 ..1,75 x 3 = 5,25 ..aveti dreptul la 5 zile lucratoare de concediu.

Nu este normal ..v-am postat calculul corect si legal .

Puteti sesiza ITM-ul.
Mulțumesc, ma puteți ajuta și cu un articol din codul muncii?

Cornel Vasile a scris:

Nu este normal ..v-am postat calculul corect si legal .

Puteti sesiza ITM-ul.

Decizia 760/2014 a CCR (pct. 31-32)

Vedeti si acest articol
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul co timp de munca 32 ore luna inegal Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Il vad pe domnul freeelis si nu vreau sa-l pierd imediat scriu stiu ca proportional (vezi toată discuția)
Concediu de odihna mineaionut mineaionut Buna ziua Am lucrart la firma xxx o perioda de apropae 3 ani . Incepind cu data de 16.03.2010 am cazut de comun acord cu firma sa imi inchei activitate la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna MariaC23 MariaC23 Buna ziua Eu am inceput lucrul din 10.01.2011, si din 08.03-08.05 am fost in concediu fara plata, atunci pana in luna august cate zile de concediu am ... (vezi toată discuția)