avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare privind zgomotul și drepturile în cadrul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare privind zgomotul și drepturile în cadrul coproprietății

Bună seara,
Sunt coproprietar al unui imobil împreună cu fratele meu. Imobilul este compus din două clădiri distincte, însă curtea și ieșirea sunt comune. Fratele meu a adus o persoană la el care este frecvent zgomotoasă prin muzică.

Din informațiile pe care le-am găsit, am înțeles că, în cazul coproprietății, soluția principală este toleranța și comunicarea amiabilă, mai ales atâta timp cât partajul nu a fost realizat. De asemenea, din câte știu, el are dreptul legal să aducă acea persoană și să locuiască împreună cu ea.

Aș dori să știu dacă aceste informații sunt corecte sau dacă există și alte căi legale pentru a rezolva problema.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: zoltankr , utilizator 22:39, 21 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai și dacă faceți partajul, fiecare va fi proprietar exclusiv pe corpul lui de clădire și pe jumătate de curte.
Cu ce rezolva asta problema musafirilor zgomotoși?
Ca fratele tot pe cine vrea aduce. Singura soluție este sa anunțați politia pentru tulburarea liniștii publice.
Deci, asta înseamnă că el are dreptul să aducă un locatar fără acordul celuilalt coproprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj frati mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu vin cu o problema la care va rog sa-mi sugerati o rezolvare din experienta dumneavoastra doi frati mostenesc de la parinti un teren de 150m2 pe care este ... (vezi toată discuția)
Locatar in plus fara acordul partilor Broscutza22 Broscutza22 Stimate comunitate, Am un apartament in proprietate comuna cu sotia. Intrebarea mea este daca o pot aduce pe mama mea la mine fara acordul sotiei? Daca se ... (vezi toată discuția)
Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori marius_cretoiu marius_cretoiu Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa, In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus ... (vezi toată discuția)