avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara! Am o întrebare către dumneavoastră, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara! Am o întrebare către dumneavoastră, soacra mea ...

Bună seara! Am o întrebare către dumneavoastră, soacra mea are 69 de ani este căsătorită și nu are nici un venit,decât socrul meu, Are foarte putini ani lucrați, maxim 3 ani . Oare ar avea dreptul l vre-un fel de pensie? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:16, 22 Noiembrie 2024
Nu are dreptul la pensie pentru limita de varsta sau anticipata
Dar nici la Vre-un ajutor din partea statului ca de exemplu ,indemnizație sociala?

Cornel Vasile a scris:

Nu are dreptul la pensie pentru limita de varsta sau anticipata

Dacă soțul ei are pensie, legea îl obligă să-și întrețină soția din pensia lui.
De la Casa de pensii nu poate beneficia de nimic fără să aibă 15 ani vechime.
Poate de la primărie ajutorul de incluziune, dar depinde cât mare/mică este pensia soțului.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor marinica73 marinica73 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Info pensia minim garantata irimescucatalin irimescucatalin Buna ziua , Numele meu este IRIMESCU CATALIN domiciliat in Bucuresti , sector 2 , str Mecet nr 40 , va rog prin prezenta sa imi furnizati informatii ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in urma divortului mihaela22elena mihaela22elena Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai ... (vezi toată discuția)