avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat ...

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol.
Notarul a validat existența apartamentului și a boxei.
Apartamentul există, dar boxa nu se poate identifica.
Administratorul blocului nu cunoaște nimic.
Putem obliga președintele blocului să dispună adunarea locatarilor pentru inventarierea boxelor?
Este necesară intervenția unui executor judecătoresc?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 11:29, 26 Noiembrie 2024
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util

col409 a scris:

Vânzătoarea nu are nicio vină. Atâta doar că a vândut ceva ce nu poate să îmi arate.

Aici greșiți, nu puteți sa afirmați asa ceva, vina este în totalitate a dvs pentru ca ati cumparat ceva ce nu ati vazut,

Și nici nu o puteți da în judecata sau sa obțineți o reducere a prețului sau anularea contractului de v/c atât timp cât ati semnat contractul în cunostinta de cauză iar boxa este trecuta în contract.

Domnule înțelept, Nu îmi vine să cred cât de obtuză poate fi gândirea unui om care nu vrea să ofere o soluție. Eu nu o suspectez de rea credință sau de înșelăciune pe doamna care mi-a vândut apartamentul împreună cu boxa.
Cum își poate imagina cineva că un bărbat care a trăit o viață într-un apartament situat la etajul 3 dintr-un bloc cu 3 etaje, fără lift, nu este cel puțin ajutat de către comunitate? Cum își poate imagina cineva că într-un bloc, unde pe scara de bloc unde sunt doar 12 apartamente, vecinii nu se cunosc între ei? Cum își poate imagina cineva că măcar o dată pe an vecinii nu se întâlnesc în zona boxelor, dacă nu la adunarea generală a asociației, unde se discută situația boxelor de la subsol? Cum își poate permite un administrator să închidă ochii la subsolul blocului, unde se presupune că există niște reguli de respectat. În cvartalul de blocuri rusești de lângă academia militară există un program cu rândul la serviciul de verificare zilnică a boxelor din subsol (siguranța stării de fixație, a ușilor, a instalațiilor, stingerea luminilor etc.), lucru care se aduce la cunoștință zilnică a administrației. Aici este vestul sau estul sălbatic? Nu vedeți că atitudinea este una ostilă? Ce vină are un om care nu are toate detaliile? Ce rost mai are administrația unei asociații de proprietari? Eu nu vreau să dau în judecată pe nimeni. Vreau să se facă bine mintea bolnavă a unor semeni, să eliminăm invidia din viețile noastre, să ne ajutăm unul pe celălalt. Fiți oameni.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu este vorba despre de obtuzitate ci de legalitate. Se pare ca nu ati mai locuit intr-un bloc, sunt situații pe forum unde sunt 4 proprietari și nu se înțeleg între ei, când sunt 12 deja.. ideea locuirii intr-un condominiu nu se bazează pe omenia dintre vecini. Administratorul și președintele asociației nu ce boxa sa identifice atât timp cât dvs nu știți ce ați cumpărat iar vânzătorul nu știe ce a vândut. Nu puteți decât sa apelați la bunăvoința președintelui asociației, administratorul nu are nicio atribuție în acest sens, sa va sprijine sa identificați boxa. Sfatul este sa faceți o cerere scrisa adresata președintelui, ii cereți nr de înregistrare pe ea, dacă refuza ii spuneți că veți sesiza compartimentul de relații cu asociațiile de proprietari din primărie, puneți mana și citi legea nr 196/2018 a asociațiilor de proprietari sa va puneți la curent cu obligatiile si drepturile proprietarilor, președintelui, administratorului, comitetului executiv, dacă va cunoașteți legea demonstrați ca va cunoașteți drepturile.
Dacă sunt 12 proprietari și fiecare apartament are boxa atunci cel mai probabil unul dintre ei a pus stăpânire pe încă una, posibil pe cea care avut-o fostul proprietar, lprofitand de neputință sau necunoașterea acestuia. Cel care a pus mâna pe ea este președintele ori unul din comitetul executiv, de aici și reticenta președintelui sa va ajute. Chestia este sa ii dați cu legea un cap și sa il amenințați cu primăria și instanta de judecată. Cum sunt 12 apart atunci din conducerea asociației fac parte 4 proprietari, președintele plus 3, 4 din 12.
Aveți dreptul sa cereți președintelui toate documentele asociației, hotărâri ale adunării generale, statutul a.p., regulamentul de ordine interioara al a.p.. care sunt obligatorii prin lege..în ROI trebuie sa fie și prevederi privind utilizarea spatiilor comune, a boxelor, boxele dacă sunt în actele de proprietate acestea nu sunt spatii comune

[ link extern ]
Asociația de proprietari are sediul într-un apartament la parter din 1999 și nu știe nimic despre situația subsolului? Crede dl. Cyan acest lucru?

cyan a scris:

Când ați vizionat apartamentul și ati negociat cu vânzătorul nu v-a prezentat și boxa? Sau v-a prezentat o boxa virtuala ca cei de la Nordis? L-ati întrebat pe fostul proprietar unde este boxa pe care v-a "vandut-o"? Boxa apare în cadastru și în actul de proprietate? Când cumperi o proprietate te asiguri ca este în conformitate cu actul de proprietate, mp, cadastru, etc? Ati verificat dacă are toate camerele, bucătărie, baie, holuri? Sau ati vizionat-o online? Poate aveți și parcare și nu știți.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociația de proprietari are sediul în locația precizată în actul constitutiv înregistrat la tribunal în momentul înființării. Cereți aceste documente președintelui, are obligația sa vi le pună la dispoziție potrivit prevederilor legale din L196/2018.

Alte discuții în legătură

Identificare pozitie boxa la subsol ebogdan2014 ebogdan2014 Buna ziua, Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc. Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu boxă dar nu putem intra in posesie. ... col409 col409 Am cumpărat un apartament cu boxă dar nu putem intra in posesie. Nu se știe nimic despre boxă. Cum facem? Este o pătrățică desenată in planul releveu ... (vezi toată discuția)
Defalcare boxa de apartament ContSters318890 ContSters318890 Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat? (vezi toată discuția)