Am avut musafiri intr-o vineri seara. Ascultam muzica la nivel scazut si conversam si dupa ora 22.00. M-am trezit cu politia la usa ca ma amendeaza, desi, stand apoi pe holul blocului cu usa inchisa la apartament, se auzea doar un murmur de voci, iar muzica nu se auzea deloc.
La cateva zile m-am trezit cu amenda. Cum e mai bine sa fac? Sa platesc amenda si sa fac plangere sau sa nu platesc amenda si sa fac plangere? Daca nu platesc si fac plangere, se intrerupe termenul de 15 zile in care pot plati jumatate din minimul amenzii? un sfat, va rog. Multumesc!
Achitați amenda pentru a fi sigur că beneficiați de facilitate și formulați plângere contravențională prin care solicitați și restituirea amenzii achitate.
Mulțumesc! Între timp am mai citit despre asta și am auzit că există o nouă lege/dispoziție, ceva, care exemplifică modul în care polițistul poate aprecia nivelul de zgomot cu un aparat anume. Și aparatul acela scoate și o ”chitanță” cu care polițistul poate dovedi nivelul măsurat de zgomot. Știți despre ce lege sau cum i-o zice, este vorba?