avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, soacra mea detine un apartament in alta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, soacra mea detine un apartament in alta localitate, ...

Buna ziua, soacra mea detine un apartament in alta localitate, in care nu a locuit niciodata si nici de taxe nu s-a ocupat dar a lasat cheia la un vecin permitandu-i sa locuiasca acolo fara a plati o chirie, vecinul a platit taxele ( impozit si alte cheltuieli). In cazul acesta, soacra mea mai are vreun drept asupra acestui apartament?
are aceleasi drepturi ca atunci cand a plecat, nu a pierdut niciun drept.
Ni s-a spus ca daca se demonstreaza ca ea nu s-a ocupat deloc de apartament si de impozit, il poate pierde in defavoarea vecinului....din cate am inteles, initial i-a permis vecinului doar sa depoziteze niste lucruri in apartament, urmand ca treptat sa isi mute copiii acolo fara acordul soacrei mele. E nevoie sa apelam la un avocat cand initiem discutia cu vecinul? Multumesc mult de tot pentru raspuns.
cine v-a zis doamna asa ceva ? soacra e proprietar in acte ?
sa ii zica vecinului sa plece si daca nu vrea, il notifica prin avocat si cere evacuarea.
Bună ziua,

Nu a pierdut dreptul de proprietate. La ce faceți referire dvs. acolo este o eventuală uzucapiune, dar trebuie îndeplinite mai multe condiții pentru a putea vorbi despre acest lucru. Un prim pas este să încerce evacuarea vecinului din imobil, dacă asta se dorește.

editat

Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune succesiune oanadancea oanadancea Buna ziua am si eu o problema si am nevoie de ajutor. Mama sotului meu a decedat iar fratele acestuia a deschis actiune de succesiune .Am primit de la ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubin eu19788 eu19788 Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru apatament 3 camere-iasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu 3 camere in Iasi in 1979. Pe actul de proprietate sunt trecuti amandoi. Socrul meu a decedat in ... (vezi toată discuția)