Buna ziua, soacra mea detine un apartament in alta localitate, in care nu a locuit niciodata si nici de taxe nu s-a ocupat dar a lasat cheia la un vecin permitandu-i sa locuiasca acolo fara a plati o chirie, vecinul a platit taxele ( impozit si alte cheltuieli). In cazul acesta, soacra mea mai are vreun drept asupra acestui apartament?
Ni s-a spus ca daca se demonstreaza ca ea nu s-a ocupat deloc de apartament si de impozit, il poate pierde in defavoarea vecinului....din cate am inteles, initial i-a permis vecinului doar sa depoziteze niste lucruri in apartament, urmand ca treptat sa isi mute copiii acolo fara acordul soacrei mele. E nevoie sa apelam la un avocat cand initiem discutia cu vecinul? Multumesc mult de tot pentru raspuns.
Nu a pierdut dreptul de proprietate. La ce faceți referire dvs. acolo este o eventuală uzucapiune, dar trebuie îndeplinite mai multe condiții pentru a putea vorbi despre acest lucru. Un prim pas este să încerce evacuarea vecinului din imobil, dacă asta se dorește.
Evacuare concubin
eu19788
Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)