avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoasterea calitatii de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoasterea calitatii de mostenitor

Recunoasterea calitatii de mostenitor. Speta: bunic decedat , titlu de proprietate pe numele sau. Mostenitori, nepot si 5 stranepoti imprastiati prin tara si prin lume. Intrebare: Se poate ca unul dintre ei sa fie recunoscut ca mostenitor , in baza actelor legale si sa deschida procedura de intocmire a Cartii Funciare, pe numele Bunicului, pana cand se poate realiza succesiunea?. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 15:39, 1 Februarie 2025
Am inteles. Daca eu sunt nepotul cuiva, bunic, ce drepturi am in afara de dreptul de mostenire. In speta data, pe titlu de proprietate a bunicului, litera din mijloc, adica initaial numelui tatalui bunicului, este gresita. Dupa aceasta modificare facuta de catre comisia judeteana ar urma mostenirea. Asta am mai facut pentru un var de al meu, avand procura din partea lui. Cum pot eu solicita acest lucru daca am calitatea de nepot?
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
romeo bratu, utilizator
Întâi, trebuie sa va dovediți calitatea de nepot și mostenitor.
Iar asta presupune obținerea unui certificat de calitate de moștenitor, unde iar ajungem la discuția de mai sus.
Multumesc,calitatea de nepot o pot dovedi cu certificatele de deces si cu cele de nastere. Nu ma intereseaza calitatea de mostenitor, eu vreau doar sa corectez titlul de proprietate.
In instanta se poate obtine ?

romeo bratu a scris:

Multumesc,calitatea de nepot o pot dovedi cu certificatele de deces si cu cele de nastere. Nu ma intereseaza calitatea de mostenitor, eu vreau doar sa corectez titlul de proprietate.

Cu certificatele de deces și de naștere vă dovediți gradul de rudenie cu defunctul și vocația succesorala (adica dreptul legal de a participa la moștenire/posibilitatea de a moșteni)
Faptul ca sunteți ruda nu înseamnă că sunteți și moștenitor.
Sa corectați titlul de proprietate în calitate de...?

Alte discuții în legătură

Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Succesiune. maryan27 maryan27 [i]Buna seara! Am si eu o intrebare. Se poate obtine prin notariat un document prin care sa ateste ca o parte dintr-o locuinta(casa) este cedata de proprietar, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)