avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune intarziata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune intarziata

Succesiune intarziata

Mama tatalui meu cu fratele ei n-au facut succesiune dupa parinti, toti sunt acum decedati, inclusiv tata. Daca am actele doveditoare de rudenie pana la strabunici pot deschide eu succesiunea?Mai am o sora si o matusa =sora tatei. In acest caz, se face succesiunea direct indivizilor ce traiesc? Se sare peste generatia bunicii? ajuta cu ceva sa declar la notar ca sunt urmasa daca nu ne putem reuni toate trei sa dezbatem succesiunea la notar?
Cel mai recent răspuns: gabriela_ruta@yahoo.com , utilizator 12:00, 21 Decembrie 2024
, necăsătorit și fără copii
raluk0207 a scris:

Unchiul a fost căsătorit? A avut copii?

Pe unchi îl mosteneste tatal dvs, ca frate.
Nu dvs în mod direct.
Vă mulțumesc pentru lămuriri

raluk0207 a scris:

Pe unchi îl mosteneste tatal dvs, ca frate.
Nu dvs în mod direct.

Am alt caz asemanator in familia mea, nici bunicul meu nu a facut succesiune dupa tatal sau. Bunicul a avut doi fii, o fata si un baiat, iar fratele bunicului a avut doua fete. In acest caz cat ii revine fiecaruia?Se imparte in cote egale?
Dacă toți 4 moștenitori au pretenții la succesiune și niciunul nu doreste sa renunțe, într-un final, da, vor avea cote egale.

Alte discuții în legătură

Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. recent, mama lui a ... Elena.ela Elena.ela Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, mama lui a murit și ea de aproape un an, iar în familie am rămas eu, singura nepoata care poartă numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)