avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs, sau Apel ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs, sau Apel ?

Recurs, sau Apel ?

Bună ziua,
O cerere având ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală - pretenții”, a fost soluționată printr-o sentință.
Instanța de fond (Tribunalul) a menționat ”Cu drept de RECURS...”
Întrebare: Este legal să dispună dreptul la recurs, fără a mai trece prin APEL ?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 24 Noiembrie 2024
Da, intrucat sunt hotarari care se ataca numai cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs sorania sorania o alta intrebare am pentru ca astazi am avut un recurs facut de parat , la tribunal mi- a admis actiunea avind ca obiect pretentii (asa este scris in sentinta) ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta civila condilioglu condilioglu Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot sa cer legalizarea si investirea cu titlu executoriu a unei sentinte, dupa ce apelul a fost anulat ca netimbrat din vina ... (vezi toată discuția)