avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neclaritati promisiune de cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neclaritati promisiune de cumparare apartament

Buna ziua,

Am urmatarea situatie: Maine am planificata semnarea la notar a unei promisiune de cumparare a unui apartament nou construit fara proprietar anterior.

Sunt cateva aspecte in promisiune care nu imi sunt 100% clare:
1. Apartamentul inca nu are intabularea facuta si din cate am inteles de la dezvoltator, asta e ultimul pas inainte de a fi dat in folosinta. Am vizitat apartamentul si este totul gata, mai putin racordarea la gaze, dar mi-a zis ca asta urmeaza sa se intample in decursul lunii viitoare.
Neffind intabularea facuta, nu exista nici un CF din cate inteleg unde as putea fi trecut.

2. este legat de primul punct, in promisiune e mentionata suprafata "aproximativa" a apartamentului. Banuiesc ca acea suprafata este cea care a reiesit din stadiu de proiect, dar intrebarea mea este: cum se defineste acest "aproximativ". Inteleg ca pot fi diferente de 1-2mp dat fiind suprafata totala a apartamentului (~45mp), dar daca in final dupa CF suprafata este de 35mp asta ar reprezenta un inconvenient. Ar trebui a solicit o definitie notarului pentru acel "aproximativ"?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect, doar ca cele doua consultatii, avocatiala si notariala au continut diferit de cele mai multe ori. Se vede si in cost, in timpul acordat, in numarul de acte analizate precum si in faptul ca notarul da consultatii neutre ambelor parti, nu ajuta una dintre ele sa isi apere drepturile impotriva celeilalte.

Va recomand acelasi lucru, sa vorbiti cu un avocat sa vedeti ce asigurari are in contract vanzatorul, sa verificati flexibilitatea lui si sa continuati, eventual, in cunostinta de cauza. Sunt situatii de cumparatori care si-au dorit sa nu fi cumparat, cu acces la utilitati improprii, cu acte discutabile in istoricul proprietatii, cu clauze dezavantajoase, procuri neclare. Va spun sincer ca nu inteleg ce acte are la baza acest contract incat nu se poate determina suprafata lui in conformitate cu legislatia in domeniu, ce e cu abaterile alea, ce explicatii v-au dat... Par a vrea sa se abata de la proiect sau poate nu e suficient determinat apartamentul si va treziti ca e altul, aveti mare grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament fara credit vlad.dragomir vlad.dragomir Buna ziua, Am reusit sa strang o suma de bani suficienta pentru achizitionarea unui apartament fara credit. Am inceput sa caut si sa contactez diferite ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament ioana.lata ioana.lata ma intereseaza costurile notariale ptr cumpararea unui apartament cu 1 camera in Timisoara (aproximativ) mentionez ca-l cumpar de la mama mea,deci toate ... (vezi toată discuția)