avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca pentru sporurile nepermanente,din statele de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca pentru sporurile nepermanente,din statele de plata nu reiese ...

Daca pentru sporurile nepermanente,din statele de plata nu reiese ca s-au plătit contributii asigurari sociale,ci doar impozit,acestea intra in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 26 Noiembrie 2024
Nu se iau in considerare la pensie , daca nu s-a achitat c.a.s.
Cum poate fi interpretata sintagma”...pentru care sau datorat contribuții sociale plătite din fondul de salarii”,din adeverinta prevăzuta în anexa 6 din L.360/2023?Cum se poate verifica? Este vorba de invatamant,pensionarii solicită adev.pt.plata cu ora,al XIII lea salariu,prime,etc.înainte de 2001.Din statele de plata existente în copie la școală,nu reiese ca pentru aceste sume se plătea CAS iar toate documentele contabile sunt la primărie.
Nimeni nu poate verifica, este doar pe propria raspundere a celui care semneaza acea adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.as dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am ... predutcristina47 predutcristina47 Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am pierdut cartea de munca) ,am mers la fiecare unitate de invatamant .,dar la 2 scoli unde am ... (vezi toată discuția)
Ion soare speta : recalculare pensie si pentru veniturile obtinute ... Ion Soare Ion Soare Ion Soare Speta : recalculare pensie si pentru veniturile obtinute din orele suplimentare. In momentul de fata m-am adresat instantei pentru a 3-a oara de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Bună ziua. Legea care prevede ca pensionarii în luna septembrie să primească pensiile recalculate după noua formulă de calcul e nevoie de adeverință cu ... (vezi toată discuția)