avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in prezent lucrez intr-o unitate bugetara si mi-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in prezent lucrez intr-o unitate bugetara si mi-am depus decizia ...

in prezent lucrez intr-o unitate bugetara si mi-am depus decizia de pensionare in luna septembrie - fara a o primi pana la aceasta data - motiv pentru care am continuat activitatea la locul de munca. va rog sa-mi comunicati daca pot continua activitatea la acelasi loc de munca pentru a cumula pensia cu salariul cu acordul angajatorului si daca nu in ce conditii pot cumula aceste doua venituri, sau cum pot suspenda sau anula decizia de pensionare. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 27 Noiembrie 2024
Decizia de pensionare de care ?
limita de varsta
De la 01.01.2024, persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie pentru limita de varsta pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi continuarea activităţii, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

in speta , continuarea activitatii trebuia facuta in baza unui nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu noua lege a pensiilor Alina_Ion Alina_Ion Buna ziua! Angajat care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta in Mai 2024, incetat cim la data indeplinirii varstei, revine in August cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o salariata nascuta in anul 1964, deci implineste ... daniela.pricopie daniela.pricopie Buna ziua, O salariata nascuta in anul 1964, deci implineste 61 de ani, isi depune dosarul pentru pensie limita de varsta, in acelasi timp face si cerere ... (vezi toată discuția)