avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 3 surorii din care sora cea mare a decedat și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 3 surorii din care sora cea mare a decedat și mama nu ...

Suntem 3 surorii din care sora cea mare a decedat și mama nu dorește ca soțul și copii acesteia sa moștenească nimic ce se poate face în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 00:44, 29 Noiembrie 2024
Nu se poate face mai nimic , eventual își poate înstrăina toate bunurile in timpul vieții dar orice act poate fi atacat de soțul si nepoții din partea surorii decedate pentru încălcarea drepturilor succesorale . Poate doar vânzarea către una sau ambele fiice in viața , cu drept de întreținere si uzufruct viager , ar avea mai multe șanse sa nu fie anulată daca vor fi acționate in instanță de ceilalți moștenitori rezervatari dar nici asta nu este ceva sigur .
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)