avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis supendat/ dosar penal / ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis supendat/ dosar penal / legalitate....?

Bună seara!
Mi-a fost întocmit un dosar penal oarecum aiurea dar justificat!
As vrea o părere avizată dpdv. Legal!
Citind despre această infracțiune am găsit următorul text:
Analiza deciziei instantei supreme nr.27/2021 referitoare la conducerea fara permis
Prin Decizia nr. 27/2021, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, s-a reţinut că perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce are un caracter limitat în timp.

Nu poate dura decât până la soluţionarea definitivă a dosarului penal.

Aceasta fiind durata măsurii interdicţiei de a conduce pe care poliţistul o ia atunci când constată săvârşirea oricăreia dintre infracţiunile prevăzute de art. 111 din O.U.G. nr. 195/2002 – conform principiului ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai reţinut situatia cand dosarul penal se finalizează printr-o soluţie de clasare, renunţare la urmărire penală, achitare, renunţare la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei.
Problema se dă în felul următor:
În momentul în care mi s-a întocmit dosar scoteam o mașina din curte sa o încarc pe platformă, din momentul în care mi s-a supendat permisul nu am mai condus niciodată, deși aveam dreptul la dovada pe care o puteam reînnoi la 30 de zile (Dosarul vătămare corporala din culpa)/ prins în carambol a mers soția la spital pt investigații și apoi acasă, mi s-a spus ca asta e procedura) ! Ulterior nu am mai reînnoit ca nu am mai condus! Am primit acasă soluție de clasare încă din septembrie 2023!!
Se poate face ceva în acest sens în faza de Începere a urmăririi penale?
Este întocmit legal dosarul penal sub această infracțiune?
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jwjwj , utilizator 12:23, 29 Noiembrie 2024
Bună ziua,

Depuneți, printr-o cerere în probațiune înscrisurile despre care ați vorbit la noul dosar penal. Încercați să solicitați clasarea dosarului.

Pentru mai multe informații, vă stau la dispoziție.
Mulțumesc pentru răspuns, teoretic cred ca este deja la dosar, le-am dat polițiștilor decizia de clasare la presupusa "oprire în trafic " au analizat-o, au admis ca este soluție de clasare pt același dosar pt care figurez ca având dreptul de conducere suspendat , au ignorat decizia și au întocmit dosarul împreună cu alte două infracțiuni la fel de scoase din burtă
În afara de faptul ca figurez la rutieră cu dreptul de conducere suspendat, nu există alte abateri pe numele meu, nici nu figurez cu vreun alt dosar deschis sau restricții de condus

Cabinet de Avocat „Forgaci Ionuț-Raul” a scris:

Bună ziua,

Depuneți, printr-o cerere în probațiune înscrisurile despre care ați vorbit la noul dosar penal. Încercați să solicitați clasarea dosarului.

Pentru mai multe informații, vă stau la dispoziție.

Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Jwjwj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare decizie inregistrata azi la itm carodum63 carodum63 Buna seara, Dintr-o mare graba am intocmit o decizie de incetare a CIM eronat, mai precis am gresit numarul /data contractului care inceteaza. Va rog, din ... (vezi toată discuția)
Divort la notar , cu minor nascut inainte de casatorie maria_rbz maria_rbz Buna ziua as dori daca se poate sa imi raspunda cineva care stie noua lege , se poate divorta la primarie sau notar daca avem copil impreuna dar el este ... (vezi toată discuția)
Demisia ContSters239713 ContSters239713 ce acte tre 'sa-mi elibereze fostul angajator de la fostul loc de munca si in cat timp in conditiile in care demisia a fost cu acordul partilor? (vezi toată discuția)