avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt pensionara și primesc o pensie din România, dar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt pensionara și primesc o pensie din România, dar locuiesc ...

Sunt pensionara și primesc o pensie din România, dar locuiesc în prezent în Austria. Nu mai am domiciliu in Romania. Am nevoie de formularul S1 sau de înregistrarea electronică S072 pentru a dovedi că sunt asigurata în România și pentru a beneficia de servicii medicale în Austria.
Am contactat casa de pensii Prahova si aceasta a refuzat sa imi elibereze formularul S1 sau înregistrarea S072, invocând faptul că nu am domiciliul în România, fiind raportata de Ministerul Afacerilor Externe ca "persoana plecata din tara".
Totuși, conform regulamentelor europene, formularul S1 sau înregistrarea S072 este destinat persoanelor care sunt asigurate în România, dar locuiesc într-un alt stat membru.
Ce solutie exista in situatia asta?
Vă mulțumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Izzie , utilizator 13:03, 2 Decembrie 2024
Puteti sesiza CNPP /Ministerul MUncii cu privire la acest refuz ..alte Case de Pensii emit acest formular in situatia dvs.
Cei de la casa de asigurari de sanatate Prahova nici nu vor sa auda de emiterea formularului, sunt extrem de neprietenosi, mi-au reprosat ca am parasit tara si nu mai am nici un drept in Romania. Faptul ca sunt cetatean roman si primesc pensia din Romania nu este luat in considerare.
Mi-au spus ca pe baza articolului 95 din 2006 si regulementul 883 din 2004 nu am drepturi, pentru ca nu am domiciliu in Romania. Am depus deja petitii la Ministerul Muncii si al Sanatatii....

Am cerut numarul international de inregistrare a CAS PH (cum apare pe cadrul european) pentru casa de asigurari din Viena; nici acest numar nu vor sa mi-l dea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile formulare europene a1 si s1 JohnsonCR JohnsonCR Sunt sofer profesionist si muncesc pe baza unui contract de munca inregistrat in Estonia, la o companie din Danemarca. Prin natura munci, strabatem toata ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin formularul s1 pentru asigurari medicale in europa carlacota1 carlacota1 bunaziua, locuiesc in italia si parintii mei au venit si ei aici cu noi . am parcurs procedura perntru noua rezidenta in italia ( vor locui cu noi ) .in ... (vezi toată discuția)
Transfer asigurare sanatate in alt stat membru ue andra3333 andra3333 Buna seara! Intentionez de cativa ani sa ma stabilesc in Vienna si acum sunt pregatita sa fac acest pas. Am un PFA in domeniul IT. Din cate am inteles, ... (vezi toată discuția)