avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenire 3/8 cat la suta i se atribuie ? Buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenire 3/8 cat la suta i se atribuie ? Buna ziua in urma ...

Cota mostenire 3/8 cat la suta i se atribuie ?
Buna ziua in urma unei mosteniri sa facut o succesiune intre 3 persoane o persoana avnd cota 2/8 si doua persoane 3/8 dupa decesul la unul; dintre parinti ..mostenirea costa intrun imobil de 180 de mp cat la suta ar veni 3/8 partea mea din casa sau din vanzare chas la suma de 100.000 eur va multumesc frumos si sper sa primesc un raspuns de la cineva care cunoaste sau a trecut prin aceasta cauza ! ps.2 frati si o mama mama avand cota 2/8 pe certificat de mostenitor
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2024
nicoletanico1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:34, 2 Decembrie 2024
Buna ziua

3/8 inseamna 3 impartit la 8, adica 37.5%.

Daca vindeti acea casa cu 100000 EUR, partea dvs va fi de 37500 EUR.
Ati mai primit acelasi raspuns cu doar cateva zile in urma , e adevarat ca de pe alt user . Nu aveti incredere ? ca , daca nu aveti , nu merita nimanui sa-si piarda timpul raspunzandu-va … Cotele sunt limpezi , sunt trecute in certificatul de mostenitor . Intrebarea e : cat este mostenirea ? Daca intregul imobil a apartinut decedatului , atat aveti de primit , 37.500 euro . Daca imobilul a fost bun comun al parintilor - au fost amandoi proprietari - , atunci mostenirea consta doar in jumatatea de casa a tatalui , cealalta jumatate apartine deja mamei , de cand s-a achizitionat . In acest al doilea caz , toate procentele din certificatul de mostenitor se aplica numai la jumatatea decedatului , si atunci aveti dreptul la 18,75% , adica 18.750 euro .
CHKa, utilizator
imobilu a fost dobandit in timpul casatoriei defunctului cu sotia supravetuitoare prin cumparare de la vasilica xxxx vasilica a dobandit imobilu prin mostenire de george xxx restul de 1 /2 parti din imobil formeaza cota individuala a lu xxx fiind sotia supravetuitoare acesta situatie rezulta din contractul de vanzare cumparare autentificat din data de ....
dupa acea apare cotele ,sotia care este in viata 2/8 si restu copiilor fiind doi 3/8 ,este prima dat cand scriu acest subiect pe acest site !
Prctic cand au cumparat casa au luato inpreuna ca erau cununati! de acea apare si acel 1/2 banuiesc in numele ei separat de cota 2/8
Exact , prin urmare , in mostenire s-a cuprins doar 50% din casa . Deci , sotia supravietuitoare are 5/8 din bun ( 62,5% din imobil ) , 1/2 proprietatea ei , plus 2/8 din 1/2 cota ei din mostenire , iar copiii impart 3/8 din bunul intreg ( cate 16,5% fiecare ) . La cifrele pe care dvs. le-ati dat , sotul supravietuitor are dreptul la 62.500 euro , iar fiecare copil , la cate 16.750 euro . Total , 100.000 euro .
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copropietari - mostenire laura_agapy laura_agapy este vorba despre casa parinteasca,a parintilor mei.Tatal meu a murit acum 12 ani,s-a facut succesiunea atunci.acum 3 ANI a murit si fratele meu.Am facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune rotarugabriela rotarugabriela un apartament cu 3 camere -mama si 4 copii majori ramasi dupa decesul tatalui cum se imparte ,ce spune lege in drept,care este modalitatea de impartire intre ... (vezi toată discuția)
Care este modul de impartire al unui imobil ca mostenire? Squid Squid Buna seara, As dori sa stiu cum se imparte o proprietate intre mama, trei frati si copilul celui de al patrulea frate (decedat). Ce cota revine fiecaruia? ... (vezi toată discuția)