avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere pentru ...

Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere pentru un copil născut în afara căsătoriei și tatăl nu este de cetățenie română? Urmează să nasc în România și tatăl încă nu se știe dacă poate fi prezent deoarece sunt niște probleme cu viza.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:38, 9 Decembrie 2024
O ultimă întrebare: de unde pot obține un format de declarație acceptat de starea civilă pe care să îl completeze tatăl și să zică ca recunoaște copilul, ce urmează a fi legalizat la ambasada României?

Cei de la ambasada României mi-au spus ca trebuie să meargă tatăl cu tipul de declarație necesar stării necesar stării civile și ei îl legalizează doar, dar eu nu știu ce format vor cei d Ela starea civilă și nu găsesc online un format.

georgiana.td a scris:

De regulă, reprezentanții misiunilor diplomatice au și calitatea de ofițeri de stare civila, deci e posibil.

Model DECLARAŢIE recunoaştere copil

Dată în faţa noastră,
Ofiţer de stare civilă delegat,

Declaraţie
Subsemnatul ................................................................................. născut la data de ................................ în ..........................................., judeţul ………………………. domiciliat în ……………..………………….., str………..…………...………………. nr………., bl………, sc………., et………., ap……….., judeţul/sectorul………………….., posesor al actului de identitate seria......... nr......................, prin prezenta, recunosc ca fiind al meu copilul .....................................................................................născut la ...............................................de către………………………………………………… şi doresc să îmi poarte numele de familie.
Data Semnătura,

Subsemnata...................................................................................sunt de acord ca fiul meu / fiica mea, născut(ă) la data de .................................................... în ........................................................ Judeţul ………….…………………, din relaţiile mele cu numitul ……………………………………………………… să fie recunoscut (ă) de acesta şi să poarte numele de familie…………………………………………………………………
Data Semnătura,

Acesta este modelul de recunoaștere cu încuviințare purtare nume. Dacă nu doriți și purtarea numelui, ștergeți ultima parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitati ContSters106474 ContSters106474 Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului de catre tata Laviniapaval Laviniapaval Buna ziua!Sotul meu are din rel anterioara o fetita de 4 anisori dar din pricina unor certuri intre ei el nu a fost trecut in cartificatul fetei ca tata! Acum ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)