Buna ziua, prin hotarire judecatoreasca proces partaj mi s-a acordat sulta, dar cea care trebuia sa mi-o plateasca a decedat acum 2 ani, lasind testament unei a treia persoane. Aceasta persoana imi spune ca a dobindit averea defunctei si mi-ar plati partea mea din avere care ar corespunde sumei datorate mie de catre decedata (sulta), dar pina in prezent nu mi-a trimis nimic. Persoana detine casa proprietate personala, masina, bani la banca etc, este vaduv dar are o fata din afara casatoriei pe care nu stiu daca a recunoscut-o legal si se vede regulat cu mama fetei, Daca refuza plata sau decedeaza (are etate inaintata) pot recupera sulta prin ipoteca pe casa sau ce este mai bine sa fac?
Sulta trebuie platita in termenul stabilit prin hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus partajul sau in cazul in care nu s-a stabilit un astfel de termen, de la data ramanerii definitive a acestei hotarari.
S-a stabilit vreun termen pentru plata sultei? Cand a fost data hotararea judecatoreasca?
Cereti executarea silita a obligatiei, dar verificati inainte sa nu cumva sa se fi prescris acest drept.
Adica daca hotararea nu a specific un termen pt plata sultei si a fost data acum 5 ani de exemplu, daca nu ati facut nici un demers pentru executare silita, va puteti lua adio de la bani.
Plata sulta
SANTIER
Buna seara!
In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Partaj.
valik
Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)