avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua.Am si eu o intrebare la care nadazduiesc sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua.Am si eu o intrebare la care nadazduiesc sa pot primi ...

Buna ziua.Am si eu o intrebare la care nadazduiesc sa pot primi un raspuns dar sa va spun despre ce este vorba.Avem in blocul nostru, un vecin care a acumulat o suma destul de mare la plata intretinerii.El momentan este singur,sotia l-a parasit impreuna cu cei doi copii mici,probabil din cauza ca, acest vecin a cazut in patima bauturii si comportamentul sau s-a schimbat,provocand certuri si scandaluri dese.Nu mai comunica nici cu vecinii deoarece deranjati de zgomote,galagie si deseori mai da si muzica tare in boxe pe timpul noptii,unii dintre ei s-au certat cu el ducandu-se si batandu-i la usa somandul sa inceteze,sau de multe ori reclamandu-l la politie.Presedintele asociatiei de propietari i-a trimis somatie prin posta cu confirmare de primire dupa ce in prealabil l-a indemnat verbal sa plateasca,el nu a primit postasul si cand vecinii incearca sa il roge sa plateasca le vorbeste urat sau nu le raspunde.In cartea de imobil nu figureaza decat numele lui de cand a fost scris acum 30 si ceva ani,cand era copil, parintii lui fiind ambii decedati acum.Nu exista date despre e ,la Agentia de Cadastru s-a solicitat o Carte Funciara Colectiva a blocului pentru a indentifica numarul cadastral, dar apartamentul lui nu figureaza nu este inscris in Cartea Funciara si probabil nici nu a facut succesiune ca sa inscrie apartamentul.Asociatia a vrut sa inscrie un privilegiu imobiliar ca sa se asigure in caz de ceva sa nu piarda o suma de bani, caci in trecut acum mai multi ani Asociatia de propietari a pierdut o suma uriasa pentru ca nu a inscris un privilegiu.Ce demersuri,legale trebuiesc facute impotriva acestui rau platnic? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:01, 3 Decembrie 2024
Buna ziua

Am trecut acum nici 3 ani prin aceeasi situatie.

Asociatia sa contacteze un avocat si sa il chemati in judecata pe rau-platnic.

Problema cea mai mare e ca aveti toate sansele ca datoriile mai vechi de 3 ani sa se fi prescris.

Imobilul poate fi executat silit si daca nu apare in cartea funciara. Acțiunea asociației de proprietari este scutită de taxa de timbru. Cheltuielile cu avocatul i le puteti imputa tot rau-platnicului.

Si in cazul nostru au fost cativa care ne-au pacalit. La inceput au apelat la sentimente, dupa aia la ignoranta si au ajuns la agresivitate incercand sa gaseasca diverse chichite sa se eschiveze. Datoriile am ajuns sa le suportam ceilalti ca sa nu ramanem fara apa, fara lift etc....

Timpul se scurge in defavoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de propietari.putem vinde datoriile unui restantier,unei firme de recuperari dorudoru dorudoru Va scriu in numele unei asociatii de propietari.Exista in bloc un propietar care are restante mari le intretinere. 20000 lei .Cand este dat in judecata se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in blocul nostru avem cativa restantieri care nu au ... BogdanGri BogdanGri Buna ziua In blocul nostru avem cativa restantieri care nu au mai platit de mai bine de 3 ani. Desi nu avem contracte individuale cu furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Rangul sau statu? AMF2010 AMF2010 Buna ziua, Daca in cf-ul unui imobil - apartament, am inscris o ipoteca-garantie reala imobiliara, (i-am imprumutat debitorului pers. fizica. o suma de ... (vezi toată discuția)