avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Procedura de acordare pentru cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Procedura de acordare pentru cheltuieli de judecata

Am fost implicat intr-un proces ce s-a desfasurat in 5 cicluri de judecata, hotarararea definitiva fiindu-mi favorabila. Cu privire la cheltuielile de judecata acumulate pe parcusul celor cinci cicluri, mi se cuvin in totalitate? Acestea au fost solicitate si dovedite (in desfasurarea cauzei) pentru toate cele cinci cicluri. Instantele nu s-au pronuntat asupra acestor cheltuieli, iar eu le-am cerut prin actiune separata, dupa pronuntarea hotararii definitive. Am primit cheltuieli doar pentru ultimul ciclu al procesului
As dori o lamurire cu privire la practica judecatoareasca in acest caz. Ce ar trebui sa fac pentru a primi in totalitate cheltuielile de judecata?
Multumesc.
Constantin
Si mai trebuie precizat, ca acordarea cheltuielilor privind onorariu avocatilor se va face raportat la volumul de munca depus pentru acea actiune in parte si se va calcula cu minimul pe care il stabileste UNBR pe acel an, privind minimul si maximul onorariilor pe care le poate cere un avocat in functie de actiune.
Nu va asteptati sa primiti totul.
Se va calcula apoi si cu onorariu partii adverse astfel poate sa apara si o scadere , in cazul in care nu a fost admis un apel, sau recurs, astfel sumele putand fi compensate uneori.
Nu stiu dosarul, insa in practica cam asa face instanta, iar privindul termenele la fel trebuie sa fiti in parametrii legali. Contactati un avocat si cereti o consulatite, poate nu va tr sa va mai angajati iar un avocat, aceasta actiune nu se suporta decat de dvs. O zi buna
Actiune in pretentii pentru lipsa de folosinta a imobilului. Instanta admite in parte actiune dar uita sa se pronunte asupra cheltuielilor de judecata desi acestea au fost cerute atat prin cererea introductiva de instanta cat si prin concluziile scrise.
Cererea de completare sau doar prin motivele de recurs ?
Cerere de completare a hotararii, intrucat instanta de fond nu sa pronuntat asupra unui lucru solicitat dar care nu modifica fondul cauzei deduse judecatii, atentie la termene .
Ajantajul rezulta prin netaxarea cererii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala? atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un proces - parat. La ultimul termen am cerut cheltuieli de judecata si am depus chitanta in original. Actiunea a fost respinsa, deci am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - cerere admisa in parte anca_diana anca_diana Buna seara, Am un litigiu de munca in care cererea mi s-a admis in parte ( angajatorul s-a achitat de datorie in cursul procesului). Am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)