avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune materiale-caz penal inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune materiale-caz penal inselaciune

Buna ziua

As avea o intrebare cu privire la un caz penal de inselaciune care obligă inculpatul la plata sumei x lei reprezentând daune materiale pentru partea civila/vatamata.

Cum se va desfasura aceasta plata de catre inculpat ? Va trebui sa contacteze direct partea civila/vatamata pentru detaliile bancare etc. sau totul se va realiza cumva prin partea judecatoreasca , nefiind nevoie de interactiune directa/ indirecta intre inculpat si partea civila/ vatamata ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:33, 11 Decembrie 2024
Cel obligat la daune materiale va plăti părții civile suma de bani prin virament bancar.
Multumesc pentru raspuns! Sunt curios insa daca inculpatul va contacta partea civila personal, sau va avea pus la dispozitie detaliile bancare a partii civile de catre institutiile statului ?
Statul nu se implica deloc in materie civilă pentru a recupera banii.
Îl veti putea executa silit în baza hotărârii de condamnare penală.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea raspunderii civile in cazul procesului penal cezarad cezarad Daca o persoana vatamata a obtinut o hotarare judecatorească de condamnare a inculpatului pentru inselaciune, iar inculpatul a fost condamnat in anul 2004 la ... (vezi toată discuția)
13,000 euro daune morale pt. lovire si alte violente! kisso kisso S-a intamplat la Judecatoria Oradea.... http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=271&d=MjcxMDAwMDAwMDAxMDU2MDY* (vezi toată discuția)
Chemare in instanta-recurs laurentiuu laurentiuu Am avut un proces penal,accident, vatamare corporala din culpa. Am primit o amenda penala pe care am achitat-o. Pe latura civila-pretentii- socitatea de ... (vezi toată discuția)