Bună seara ! În urma decesului mamei mele la 10 ani de la decesul tatălui meu am aflat eu și fratele meu ca a " vândut " casa nepotului din partea surorii mele cind inca traia și tatăl meu prin act vinzare cumpărare la notar iar despre celelalte bunuri , teren arabil , bani în banca nu știm nimic .
Ce se poate face acum la 2 săptămâni de la decesul mamei ?
Mulțumesc!
In primul rand deschideti succesiunea la un notar din orasul unde a avut ultimul domiciliu mama dvs.
Pentru restul nu exista o solutie magica.
Odata obtinut certificatul de mostenitor puteti face demersuri la banci pentru a vedea soldurile conturilor dumneai, precum si la alte institutii pentru a vedea ce anume avea in patrimoniu la data decesului (de exemplu la DGVBL). De asemenea, daca aveti motive intemeiate, puteti contesta acel act de vanzare-cumparare (daca suspectati ca acesta a fost intocmit cu incalcarea rezervei dvs succesorale).
Nu este obligatoriu ca toate bunurile defunctului sa fie indentificate pana la eliberarea certificatului de mostenitor. Certificatul atesta numai calitatea de mostenitor precum si cota-parte din mostenire. Pe masura ce descoperiti bunuri le puteti aduce in fata notarului.