avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua , Am si eu o situatie pentru care va cer un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua , Am si eu o situatie pentru care va cer un sfat . ...

Buna ziua , Am si eu o situatie pentru care va cer un sfat .
Am vandut o masina an fabricatie 2019, km pana in 90mii certificati cu raport de la raprezentanta , tehnic functioneaza impecabil , fapt confirmat de cumparator . A inmatriculat masina pe numele lui si dupa 1 sapt imi reproseaza ca masina a fost vopsita(probabil fusese prin Germania,deoarece am intrebat de unde am luat-o si a zis ca au fost ceva probleme cu grindina) . El a venit , a vazut masina , a facut test drive , a acceptat deoarece a platit-o si a inmatriculat-o pe numele lui . Acum ma ameninta ca im i aduce masina inapoi si sa ii returnez banii ,daca nu ma da in judecata , (eu banii i-am cheltuit pentru problemele mele , de asta am si vandut masina )
Intreb daca cineva a mai avut o astfel de speta . Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2024
sebibz, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:39, 9 Decembrie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
in opinia mea, nu are sanse, dar instanta e cea care decide. Lasati-l sa va dea in judecata, luati aparator in acel caz, altceva nu aveti ce face.
Bună ziua!
Ce acte aveți cu cumpărătorul?
Act vânzare cumpărare prin notariat? sau la birou copiat acte?
Cum ați primit banii ?Prin virament bancar? Trebuie să aveți o dovadă pentru primirea banilor.
Dacă nu aveți documente care să certifice vânzarea, puteți avea probleme în instanță.
SunnyXxxX, utilizator
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autovehiculele nu se vând cu contracte notariale, ci cu cele conforme Codului Fiscal. Se descarcă de pe internet și se completează .
Cât despre vopsire, dacă mașina are culoarea conform talon, sunt vorbe-n vânt
adriandimitriu, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, dvs. ați făcut o vânzare "as is" sau, pe românește, "văzut, plăcut, luat". Punct! Restul sunt vorbe de clacă. Sigur, oricine vă poate chema în judecată pentru orice, accesul la justiție este un drept constituțional; dvs. puteți, de pildă, să revendicați Casa Scânteii, primiți număr de dosar, termen și, la prima ședință, instanța vă va cere să furnizați probe. Rezultatul însă va fi respingerea cererii.
Așadar, dacă respectivul vă mai contactează, spuneți-i să facă tot ce crede că este legal să facă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa cu o masina de 16000 euro excelenta32 excelenta32 buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat : am cumparat o masina in valoare de 16000 euro de la o persoana fizica dintr-un oras mai indepartat fata de cel in ... (vezi toată discuția)
Plângeri din vecini pentru o pretinsă daună materială. cum pot dovedi că nu sunt din cauza mea? AlmaMar AlmaMar Bună ziua! Stau la casă, iar în dimineața zilei de 9 septembrie am vopsit acoperisul prin pulverizare. Vecina mea, cu care avusesem in ultimul timp ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto provenienta germania andreimineru andreimineru Am vandut o masina acum 1 an si jumatate. (opel corsa fabricatie 1997) Actualul proprietar doreste sa o inscrie acum, dupa 1 an jumatate si a intampinat ... (vezi toată discuția)