avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Sunt angajata intr-o institutie publica ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Sunt angajata intr-o institutie publica ca consilier ...

Sunt angajat intr-o institutie publica ca consilier juridic. Directorul vrea sa angajeze un avocat (OUG 26/2012 art I) pt a reprezenta institutia intr-un litigiu de munca. Mentionez ca in referatul de specialitate adresat Consiliului Local a scris ca institutia are angajat consilier juridic dar nu are experienta in instanta. Intrebarea mea este daca aceasta ma poate afecta pe mine in sensul de a ma da afara pt . neprofesionalism sau neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Care ar putea fi acele situatii temeinic justificate de care face vorbire ordonanta pt care s-ar putea angaja un avocat fara ca eu sa fiu afectat?
De asemenea mentionez ca nu eu am solicitat angajarea avocatului din exterior ci a fost ideea conducerii .
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2024
Anca 07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 8 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare autorităților și instituțiilor publice prevăzute de lege, nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură.
Mulțumesc pentru răspuns. Întrebarea era care sunt acele situații temeinic justificate și dacă pot fi acuzat de incompetenta deși nu a fost solicitarea mea de a se apela la un avocat din exterior.
acest răspuns util
Desi legiuitorul nu a definit ce înseamnă „situații temeinic justificate”, acesta a lasat la aprecierea ordonatorilor de credite acest lucru , astfel fiind aplicabil, adagiul latin „ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus”.

Exemple situatii temeinic justificate : lipsa unui personal de specialitate angajat, numărul mare de procese de tot felul în care este angrenată institutia respectiva, etc.
Multumesc pt raspuns si pt promptitudine.
In cazul de fata exista personal de specialitate angajat unic si volumul de munca este foarte mare. Poate fi acuzat de incompetenta si neindeplinirea atributiilor de serviciu?Mii de multumiri.
acest răspuns util
Nu poate fi acuzat de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare avocat Rhett Rhett Care este motivul temeinic pt care o institutie publica poate angaja un cabinet de avocatura f scump cu abonament de mii lei anual in procese civile impotriva ... (vezi toată discuția)
Cu 4ore pe contractul de munca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? daria202004 daria202004 De un an de zile lucrez la o comapanie cu ctr de munca de doar 4ore.As vrea insa sa raman insarcinata dar nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt ... (vezi toată discuția)
Cim simultan cu norma intreaga la doi angajatori MARY081968 MARY081968 buna ziua, va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe ... (vezi toată discuția)