avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari ...

Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari .
In cartier fiecare bloc are propia asociatie de propietari.
Se doreste infiintarea unei federatii care sa includa mai multe asociatii de propietari. Pe langa faptul ca nu sunt de acord cu demersurile federatiei aceasta va veni si cu costuri aditionale pe care nu doresc sa le achit.
Majoritatea propietarilor din bloc au votat DA pentru intrarea in federatie.
Cum as putea ca EU sa nu fac parte din federatie si sa nu mi se impute costurile aferente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:26, 18 Decembrie 2024
Nu aveti cum sa va opuneti.
De ce ar avea costuri noi o federatie?
Simplu:
1. s-au nominalizat presedinte + membri care si-au votat singuri salarii
2. Avem de platit chirie sediu
3. Avocat
4. Cenzor
5. Contabil
6. avem un subpunct in care cei din federatie pot vota orice investitie doresc. ceea ce se traduce in mana libera catre firmele capusa ale dezvoltatoruluo
Daca nou "federatie" nu e o asociatie de proprietari care sa unesca pe cele vechi care vor trebui sa dispara atunci nu e nimic care sa aiba de-a face cu asociatiile si sa va oblige la nimic.
Credeam ca au decis unitea intr-o singura asociatie si evident cele vechi dispar.
Plateau mai putin angajati si aveau un fond mai mare la dispozitie in caz de urgenta.

Aveti aici legea 196/2018 si ce prevede ea

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2024
w_v_w_v, utilizator
Noua federatie este doar un nivel peste asociatiile de proprietari. Nu se dizolva asociatiile si nici cheltuielile legale legate de asociatie( cenzor, avocat , internet etc).
Locuitorii cred ca vor primi un drum de access temporar printr-o padure cu acordul Romsilva iar Dezvoltatorul primeste prin asta mana larga sa dea in folosisnta cateva sute de apartamente fara asi indeplini atributia de a construi cai de access + mana larga sa isi poata aloca firmele capusa pentru diverse activitati.
Asociatiile de proprietari vor fi nevoite sa accepte acele costuri chiar daca nu tin de blocul lor deoarece noi nu vom detine niciodata vot majoritar.

Aveti o lege pe care o pot folosi pentru a fi exonerata de aceste costuri?
ce ar trebui sa fac? depun cere catre asociatia de proprietari si atat?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra aum faceti parte din Asociatia de proprietari conform legii 196/2018. Pe aceasta baza puteti cere presedintelui sa va dea in copie actul de afiliere la "federatie" ca sa vedeti legea in baza careia s-a facut si cum s-a facut. Cu el puteti merge la un avocat care sa va consilieze pe aceasta tema. Este prima data cind aud de federatie a asociatiilor de proprietari.

Alte discuții în legătură

Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Administratorul a disparut cu banii asociatiei! Medve82 Medve82 Buna ziua! Inainte de toate va rog sa ascultati \\"povestea\\" noastra: Suntem proprietari intr-un bloc cu 170 garsoniere. Majoritatea locatarilor batrani ... (vezi toată discuția)