avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari ...

Detin un apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari .
In cartier fiecare bloc are propia asociatie de propietari.
Se doreste infiintarea unei federatii care sa includa mai multe asociatii de propietari. Pe langa faptul ca nu sunt de acord cu demersurile federatiei aceasta va veni si cu costuri aditionale pe care nu doresc sa le achit.
Majoritatea propietarilor din bloc au votat DA pentru intrarea in federatie.
Cum as putea ca EU sa nu fac parte din federatie si sa nu mi se impute costurile aferente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:26, 18 Decembrie 2024
Am citit documentul si mentioneaza Ordonanta nr. 26/2000! Detaliile din ordonanta sunt foarte vagi.
Este oare un avocat cu experienta aici care ne poate ajuta cu sfaturi in situtatia data?
Multumesc
Singura solutie este ca asociatia dvs. sa nu se inscrie in federatie, dar cum spuneti ca deja s-a votat si aprobat, este mai greu, ceea ce inseamna ca vreti-nu vreti, trebuie sa mergeti la grupa mare...
Din cate stiu eu, cheltuielile nu sunt asa de mari, cum spuneti dvs., de obicei munca de "federatie" se face benevol, dar, cateodata mai este nevoie si de ceva cheltuieli, mai ales cu sediul si utilitatile. Mai stiu ca aceste federatii, daca au oameni inteligenti/descurcareti, apeleaza la sponsori, care pot fi: primariile, cons. jud (care pot aloca sedii +utilitati), oameni de afaceri, etc. si chiar nu este nevoie de activitati de contabilitate si avocat. Cenzoratul il poate face unul dintre membri, de cele mai multe ori, in mod gratuit.
Adevarul este ca la nivelul RO sunt mai multe federatii care de fapt unesc mai multe as. prop. si fiinteaza in BU, CT, TM, IS, BT, AR, BC, etc - deci in orasele mari, de obicei resedinta de judet.
Bine ar fi sa ne spuneti din ce localitate sunteti sa va pot indruma mai bine.
Buna Adam,
Sunt din Bucuresti.
In teorie asa suna frumos ce spuneti dar cheltuilele deja s-au pus pe masa:
- Salariul presedinte 8000 ron NET
- salariul vice presedinte 8 000 ron NET
- cenzor, avocat contabil cheltuile extra
- sediu 2500 de ron lunar
toate acestea in plus fata de cheltuilile lunare cu asociatia de propietari.
Ma astept la infiintarea de firme capusa pe care le vor anexa pentru a putea impinge proiecte-combinatii facute de administratie. Pana acum fiind doar organizati pe asociatii au fost blocate anumite investitii de prost gust de catre unele asociatii. (
Nasol...
Va dau o adresa de mail, va pot pune in legatura cu cineva foarte bine documentat, tot din BU.
Adresa mea: asloc_pt5@yahoo.com

Haideti sa discutam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Administratorul a disparut cu banii asociatiei! Medve82 Medve82 Buna ziua! Inainte de toate va rog sa ascultati \\"povestea\\" noastra: Suntem proprietari intr-un bloc cu 170 garsoniere. Majoritatea locatarilor batrani ... (vezi toată discuția)